Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
10.02.2012 18:31

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Bakkallar Odası ve Küçük Sanayi Sitesi esnafları tarafından Kenan Evren Sanayi Sitesi’nde düzenlenen öğle yemeğine katıldı. Yemeğin ardından sitede başlayacak olan yenileme çalışmaları ile ilgili esnafın taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Küçük Sanayi’yi 25-30 yıl daha ileri taşıyacak şekilde yenilemeyi hedeflediklerini vurguladı.

Manisa Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen öğle yemeğine Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Belediye Meclis üyeleri, Manisa Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, Motorlu Araç Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Ülke, Marangozlar Odası Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Alp, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Kırlı, Kenan Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi eski başkanlarından Ethem Öztaş ve site esnafları katıldı. Odalarınca düzenlenen toplantıya katılımları nedeniyle Başkan Ergün ve ekibine teşekkür eden Manisa Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, “Manisa değişiyor ve gelişiyor. Bunun en büyük mimarı da Cengiz Başkanımız. Sıranın Sanayi’ye geldiğini başkanımız söyledi. Gerçekten de sanayimizin görüntüsü Manisa’ya göre bozuk. Bunu esnaf arkadaşlarımız da kabul ediyor. Buna çeki düzen vermek için Belediye Başkanımızla bu toplantıyı düzenledik. İnşallah ortak bir proje üzerinde buluşuruz. Göz kendini göremez, başka bir gözün bakması lazım” dedi.

Esnaflar Tek Tek Söz Aldı

Ünlübaş’ın ardından söz alan Belediye Meclis Üyesi ve Marangozlar Odası Başkanı Hüseyin Alp, oda başkanları olarak en iyiyi ortaya çıkarmak için Belediye Başkanı’na destek olduklarını vurguladı. Daha sonra Motorlu Araç Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Ülke ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Kırlı da söz alarak, yapılacak çalışmalara ellerinden gelen katkıyı sunacaklarını söylediler. Oda başkanlarının konuşmalarının ardından, toplantıya katılan esnaflar da tek tek söz alarak, görüşlerini ifade ettiler.

Yıllardan Beri Yatırım Almamış

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Kendilerini ağırlamaları nedeniyle oda başkanları ve esnaflara teşekkürlerini sunan Başkan Ergün, “Tabi bu sorunlar 15 günde, 1 senede ortaya çıkmış sorunlar değil. Sanayi’nin kurulduğu 1975-77’li yıllardan bugünlere yaklaşık 35-40 senelik bir süre geçmiş ve bu süre içerisinde de maalesef Küçük Sanayi, bir şekilde bugünlere gelmiş. Ama hiçbir yatırım da almamış. İlk göreve geldiğimiz süre içerisinde sanayiyi gezerken bazı eksikleri gördük ve bazı tespitlerimiz de oldu. Bugün bin 550 tane dükkan var burada. Güvenlik açısından, yerini büyütme açısından tespiti yapılan dükkan sayısı 335. Yani yüzde 20 oranında bir kapama var” dedi.

İçme Suyu Sorununu Çözdük

Mevcut kooperatifin yalnızca kira toplama noktasında, tesislerinden bir idare yürüttüğünü ifade eden Ergün, “Fakat mevcut sanayi yönetiminin kurulmamış olması, buradaki kontrol noktasında maalesef konumundan çıkmış. Öncelikle gerçekten şehre yakışmayan bir sanayimiz var. İçme suyu konusunda bir sıkıntısı vardı Küçük Sanayi’nin. Yıllardır oradaki sistem çökmüş, çalışmıyor, çoğu dükkanda su akmıyordu. Bununla ilgili geçtiğimiz yaz ihalesini yaparak, yarısına yakın dükkanların su sistemlerini tamamladık. Yine su hattıyla ilgili tamamlanmış ama betonlaması yapılmamış olan yerlerin de ihalesini tamamladık. Tahmin ediyorum hava koşullarının elverişli olması durumunda 2-3 hafta içerisinde de bu kalan betonların devamı yapılacak” dedi.

50 Bin Ton Asfalt Programa Alındı

Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve esnaf odaları başkanlarıyla Küçük Sanayi’yi nasıl yenileyebilecekleri, nasıl daha iyi noktalara taşıyabileceklerini sürekli tartıştıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, şunları söyledi: “Yaklaşık 5 aydır bununla ilgili çalışıyoruz. En sonunda iyi bir yatırım yapalım dedik. Dükkan kapamalarını tamamen kaldıralım, üstteki saçakları kendi parsel sınırında onları ellemeyelim, gündüz rahat bir şekilde kullanılabilir. Artı bu parselin dışında kalan 2, 3 veya 4 metrelik yerlerdeki kaldırımların betonlamasını yapalım. Bunları yaparken, altlarından boru hatlarını çekerek, sanayinin aydınlatmasını sağlayacak hatları da çekelim. Bunların akabinde bütün sanayinin şu anda bu sene yaşadığı bu toz toprak sıkıntısını ortadan kaldırmak üzere yaklaşık 50 bin ton asfaltla, bütün sanayinin asfaltını komple yenileyelim. Bunun da yaklaşık maliyeti 5 milyon TL civarında. Bir 25-30 sene daha bu güzelliklerin içerisinde işlerinize devam edin düşüncesindeyiz.”

A’dan Z’ye Güvenliği Sağlama Niyetindeyiz

Sanayi içerisinde 12 metre olarak verilen, ancak büyüdükçe büyüyen büfeler olduğunu da hatırlatan Başkan Ergün, “Ama bu büfeler çok kötü bir görünüme sahip. Yeni bir büfe standardı belirledik. Bunların tamamını Manisa Belediyesi olarak, hemen ihalesini yaparak 19 büfemiz var orada. Biz 20 büfe ihalesine çıkma düşüncesindeyiz. Bir tanesinin maliyeti 28 bin TL civarında. Yapılacak, eskileri de yıkılacak kararını biz kendi aramızda aldık. Küçük Sanayi’nin ivedilikle güvenlik tedbirinin alınması lazım. Bunun olması için de Küçük Sanayi yönetim kurulunun bir an önce acil olarak oluşturulması lazım. Mevcut kooperatif yöneticileriyle yaptığımız görüşmelerde güvenlik görevlisi almak gibi bir yetkilerinin olmadığını öğrendik. O açıdan Küçük Sanayi yönetiminin bir an önce oluşması lazım. Bu sene bu yatırımları sağladıktan sonra, önümüzdeki seneye kalmadan burada bu işin startını verme niyetindeyiz. Biz Küçük Sanayi’yi A’dan Z’ye her şeyiyle, güvenliğiyle, kameralarıyla, güvenlik elemanlarıyla güvenliği sağlayalım düşüncesindeyiz” diye konuştu.

Çöplük Olursa Kaçmak Düşünülür

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil de, kooperatif kurulma sürecinde yaşanan sıkıntılar ile ilgili bilgi verdi. Bir alanın çöplük haline dönüşmesinin o alanı terk etmekle sonuçlanacağına dikkat çeken Açıkdil, “Küçük Sanayimizin de çöplüğe dönüşmemesi için buna hep birlikte çözüm bulmalıyız. Bulacağımız çözümle kentimizin merkezinde kalan sanayimizin modernleşmesi yolunda mesafe kat ederiz” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu