Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
11.02.2012 13:28

MANİSA Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle kentin su analizini yaptı. Kente su veren Doğu ve Batı şebekelerinde numuneler alan ekipler, sudaki klor, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz yapılacağını belirtti. Yapılan tetkiklerde, şebeke sularının temiz olduğu belirtildi.

Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nde görevli Makine Mühendisi Nurettin Koşdaş, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlık Teknisyenleri Binali Yıldız ve Şerif Sevgi ile birlikte, Manisa Merkez şebekelerindeki suyun temizlik analizini yaptı. Çalışmalar ile ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlık Teknisyeni Binali Yıldız, “Manisa kent merkezine doğu ve batı olmak üzere su veren iki şebekeden numuneler alıyoruz. Aldığımız bu numuneleri İzmir Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne göndereceğiz. Oradaki laboratuar analiz yapıp, bize gönderdikten sonra, sonuçları Belediye Başkanlığımızla paylaşacağız. Manisa Belediyesi’nden her ay periyodik olarak numuneler alınmakta, ondan sonra genel kimyasal, mikrobiyolojik, pestisit, polisit, hidrokarbon ve radyoaktif analiz yapılmaktadır” dedi.

Herhangi Bir Soruna Rastlanmadı

Manisa Belediyesi şebekelerinden yıl içerisinde iki ayrı şebekeden toplam 10 tane numune alacaklarını kaydeden Yıldız, “Kontrol izlem de ay içerisinde belirlediğimiz noktalardan periyodik olarak alınarak, Halk Sağlığı Laboratuarımızda incelenmektedir. Manisa’nın suyu, Sağlık Müdürlüğü ve Manisa Belediyesi işbirliğiyle kontrol altında tutulmaktadır. Kesinlikle sularda herhangi bir soruna rastlanmamıştır” dedi. Alınan numuneler mühürlenerek, kontrol edilmek üzere İzmir Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne gönderildi.

Suyumuz Güvenli Çıktı

Manisa içme suyunun doğu ve batı olmak üzere iki şebekeden sağlandığını belirten Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erdal Nohutçu da, “Bu nedenle batı bölgesi şebekesinde yer alan Merkez Efendi Mahallesi’ndeki Salim Yavaş Halk Çeşmesi ile doğu bölgesinde yer alan Tevfikiye Mahallesi’ndeki Üzümcüler İlköğretim Okulu çeşmesinden numuneler alındı. Yaptığımız tetkiklerde, içme suyumuzun klor ve mikrobiyolojik açıdan güvenli olduğu ortaya çıktı” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu