Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
11.02.2012 13:34

MANİSA Aksa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Manisa Belediyesi’ne bir uyarı yazısı göndererek, kent merkezinde sokak aralarında kurulan pazarlarda, esnafın doğalgaz tesisat borularına malzeme astığı, doğalgaz servis kutuları üzerine de malzeme koyduğunu belirtti. Yapılanların faciaya davetiye çıkardığına dikkat çekilen yazıda, gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Aksa Manisa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü İbrahim Başaran imzasıyla Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bir yazı gönderilerek, pazaryerlerinde, esnafın doğalgaz tesisat borularına malzeme astığı ve doğalgaz servis kutuları üzerini de malzeme koyma amaçlı kullandığı belirtildi. Durumun vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokabileceğinin vurgulandığı açıklamada şöyle denildi: “Şehrimizde sokak içlerinde kurulan semt pazarlarında esnaflarımızın servis kutularının üzerine malzeme koyduğu, önünün kapatıldığı, doğalgaz tesisat borularına malzeme asarak sergilediği görülmüştür. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için olası acil müdahale durumunda, müdahale koşullarını olumsuz etkilediği ve etkileyebileceği düşüncesi ile esnaflarımızın uyarılarak, gerekli tedbirlerin alınması hususunda bilgilerinize sunarız.”

Daha Önce Uyarmıştık

Kendilerine Manisagaz’dan gelen yazı ile ilgili daha önce sözlü bildirimde de bulunulduğunu belirten Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Aydoğan İra, sözlü bildirimin ardından pazarcı esnaflarını konu ile ilgili uyardıklarını söyledi. Durumun vahametinin farkına varılabilmesi için esnaflara sıkı denetim uygulayacaklarını da sözlerine ekleyen İra, “Manisa Belediyesi olarak vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atabilecek bu tür çalışmalara göz yummamız söz konusu bile olamaz. Daha önce uyardığımız halde aynı uygulamaların devam etmesi, durumun farkında olunmadığını gösteriyor. Bu konuda denetimlerimizi arttıracağız” dedi.

Doğalgaz Borularına Halat Bağlıyorlar

Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 13 Ocak tarihinde ziyaret ettiği Kuyualan Mahallesi’nde, mahalle sakinleri de konuyu gündeme getirmişti. Pazarcıların mahalle aralarına kadar tezgah açtığını ve doğalgaz hatlarının üzerine çadır bağladıklarını Başkan Ergün’e aktaran mahalle sakinleri, “Doğalgaz hatlarımızı korumak ve olası bir tehlikenin önüne geçmek maksadıyla kendi çözümümüzü ürettik ve bu hatları galvaniz kaplamayla koruma altına aldık. Burada yangın, cenaze olsa pazarın kurulu olduğu Pazartesi günü ambulans, itfaiye giremez durumda oluyor. Bu durumu pazarcılara söylediğimizde, onların tepkisine maruz kalıyoruz” demişti.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu