Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
13.02.2012 11:27

Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehteri, katıldığı Yetenek Sizsiniz Türkiye adlı yarışmada gösterdiği performansla büyük beğeni topladı. Mehter Başı Süleyman Altuğ, 21-27 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan 472. Uluslar arası Mesir Festivali’nin duyurusunu yaparak, jüri üyelerini festivale davet etti.

Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehteri, hafta sonu özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ adlı yarışmanın 2. turunda gösterdiği performansla büyük ilgi topladı. Mehter Başı Süleyman Altuğ’un önderliğinde Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa Marşı ile sahneye çıkan Şehzadeler Mehteri, salondan büyük alkış aldı. Gösteride temsili Fatih Sultan Mehmet sahneye çıkarak ‘Ya İstanbul beni alır ya ben İstanbul’u diyerek, küçük bir tiyatral gösteri yaptı. Ardından mehter Hücum Marşı’nı çaldı. Jüri üyelerinden Sergen Yalçın, klasik tarzda bir gösteri beklediğini söyleyerek, “İzlerken şaşırdım. Tüylerim diken diken izledim sizi. Çok beğendim, tebrik ediyorum” dedi. Hülya Avşar da izlerken keyif aldığını ve gururlandığını ifade etti. Acun Ilıcalı da “İşini çok ciddiyetle yapan çok değerli bir grupsunuz. Tebrik ediyorum. Tarihimizle gurur duyan bir milletiz, bunu bu akşam bize hissettirdiniz.” diye konuştu.

Mesir Festivali’nin Duyurusu Yapıldı

Jüri üyelerinin yorumlarının sonrasında konuşan Mehter Başı Süleyman Altuğ, kendilerini bu yıl 472.si düzenlenecek olan Geleneksel Manisa Mesir Festivali’ne davet etti. Süleyman Altuğ, “Hülya Avşar'ı Hafsa Sultan, Acun Ilıcalı'yı Kanuni Sultan Süleyman, Sergen Yalçın'ı da Fatih Sultan Mehmet olarak görmek istiyoruz” dedi. Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehteri, 'Fatih Topkapı'dan Şehre Giriyor' adlı marşını seslendirdikten sonra sahneyi terk etti. İlk 5’e gren Mehter Takımı daha son yapılan oylamada ise finallere katılma şansı bulamayarak yarışmadan elendi. Ancak yapılan gösteri ile Manisa’nın tanıtımını katkı sunan Şehzadeler Mehteri, Manisalılar’ın takdirini topladı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu