13.02.2012 15:13

MANİSA Belediyesi AB Projeleri ve Dış İlişkiler Birimi tarafından başvurusu yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen ‘Gençlik için Gönüllülükten Gönüllü Gençliğe’ isimli projenin son aşama çalışmaları başlatıldı. ‘Avrupa’ya Gönüllü Yolculuk Var’ adlı projeyle, birime başvuran gençlere, Avrupa ülkelerinde gönüllü hizmet fırsatı sunulacağı belirtildi.

‘Gençlik İçin Gönüllülükten Gönüllü Gençliğe’ adlı projelerini Temmuz 2011’de hayata geçiren Manisa Belediyesi AB Projeleri ve Dış İlişkiler Birimi, projenin son aşaması ‘Avrupa’ya Gönüllü Yolculuk Var’ adlı projenin startını verdi. Proje hakkında bilgi veren Birim Sorumlusu Bahar Balaban, “Oluşturduğumuz bu yeni alt proje çalışmasında amacımız gönüllülerimize yaygın eğitim araçlarını kullanarak; Avrupa Gönüllü Hizmeti’nin temelini oluşturan gönüllü tanımının iyi idrak edilmesini ve gönüllülük kavramının özümsenmesini sağlamaktır. Ben Avrupa Gönüllü Hizmeti yapmak istiyorum, Avrupa fırsatlarından yararlanmak istiyorum diyen her gencin katılımına açık olan projemiz ilk olarak teorik bilgilerin paylaşılacağı toplantılar ile başlayacak, devamında ise gönüllülerin özelliklerine göre sektörlere ayrılarak saha çalışmaları yapılacaktır. Bu saha çalışmaları Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi, Çocuk Kültür Sanat Merkezi, Haydar Bayçin Çocuk Kütüphanesi, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Manisa Belediyesi Huzurevi’nde gerçekleştirilecektir. Açıkçası toplantılarda alınan bilgiler teoride kalmayacak güncel hayatta da yukarıda adı geçen hizmet birimlerinde pratiğe dökülecektir. Tüm gençleri gruplarda çalışmaya davet ediyor ve bu eğlenceli ortamı kaçırmamalarını öneriyoruz. Aktif katılımda bulunmak isteyen herkes Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde bulunan AB Projeleri ve Dış İlişkiler Ofisi’ne gelerek bilgi alabilirler” dedi.