18.05.2011 19:45

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında; “16 Mayıs’ta sessizce yola çıkan Bandırma Vapuru’nda bulunan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Türk ulusunun bağımsızlık tutkusunu yüreklerinde hissederek Samsun’da bağımsızlık mücadelesine başladıkları gündür. Türk ulusunun yokluk ve yorgunluk içinde bulunduğu ve bazılarının düşmanla işbirliği yaptığı o günlerde, Gazi Mustafa Kemal ve ona inananlar sadece yüreklerine güvenerek ve ‘Ya istiklal, ya ölüm’ anlayışıyla hareket ederek kazandılar. Dünyanın güçlü ordularına karşı bağımsızlığını kazanan Türk ulusunun tarihinde çok anlamlı günler vardır. Ama 19 Mayıs 1919 tarihi en değerlisidir. Bugünde aklımıza sadece top, silah, savaş gemileri, uçaklar, tanklar gelmez, 19 Mayıs 1919 bir ruhtur, bir inançtır, kararlılıktır, bağımsızlıktır. Türk ulusunun sesinin yükseldiği gündür” dedi.
Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünü kendilerine örnek aldıklarını belirten Başkan Ergün, “Manisa Belediyesi olarak gençlerimize yönelik sosyal projeler geliştiriyoruz. Manisa Belediye Konservatuvarı, Şehir Tiyatrosu, Manisa Belediyespor, çeşitli hobi kursları ve sosyal alanlarla gençlerimizi sanata, spora ve sosyal alanlara yönlendiriyoruz. Okuyan, düşünen, sorgulayan ve eleştiren gençlik için onlara büyükler olarak yol gösterici olmalıyız. Gençlik gelecektir. Biz de geleceğimize sahip çıkmak için üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.