Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
14.02.2012 14:49

Manisa Belediyesi, daha önce yapı sahiplerine tebliğ ettiği imar kanuna aykırı kaçak yapıların yıkımına başladı. Yasalara uygun şekilde hareket eden ekipler, bu kapsamda Spil Mahallesi’ndeki 2 kaçak yapıyı yıktı ikisi içinde yapı sahiplerinin kendilerinin yıkacağına dair taahhüt aldı. TBMM’nin kaçak yapılaşma ile ilgili çıkardığı yasalara göre hareket ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Ergün, “Çıkarılan yasaları uygulamamamız halinde görevi kötüye kullanmaktan dolayı hakkımızda hapis cezasına kadar giden cezalar verilebiliyor. Biz kimsenin düzeninin bozulmasını istemeyiz. Ancak kanunları biz çıkarmıyoruz” dedi.

Hükümetin özellikle Van Depremi sonrasında kaçak ve depreme dayanıksız yapıların yıkılması için belediyeleri mercek altına alması ile denetimlerini sıklaştıran Manisa Belediyesi, kent genelindeki kaçak yapılara yönelik başlattığı çalışmalara hız verdi. Belediye ekipleri, Spil Mahallesi 4314 Sokak’ta daha önce sahiplerine tebligatları yapılan 4 kaçak yapıyı yıkım için sabah saatlerinde mahalleye gitti. Emniyet ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı yıkım da imara aykırı yapıların ikisi yıkıldı ikisi içinde yapı sahiplerinin kendi imkânlarıyla yıkacağını bildirmesi üzerine tutanakla taahhüt alındı. 2010-2011 yılı encümen kararı gereği yıkımların gerçekleştiğini, kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin verilmeyeceğinin altını çizen Başkan Ergün, İmar İşyeri Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde bütün mahallelerde çalışma başlattığını hatırlattı. Kaçak yapı konusunda sıfır taviz ile hareket ettiklerini ifade eden Başkan Ergün, “Şehrimizin geleceği adına kaçak yapı noktasında çalışmalarımızı hızlandırdık. Hükümetin çıkarmış olduğu imar yasaları da kaçak yapılar konusunda sorumluluğu tamamen belediyelere veriyor. Bu nedenle kaçak yapılara göz yummamız demek, görevi kötüye kullanmak anlamına geliyor. Son olarak Van’da yaşanan depremle birlikte hükümet kaçak yapılarla ilgili daha katı kurallar getirdi. Bizde bu çerçevede tüm mahallelerde gerekli çalışmaları başlattık. Önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde de kaçık yapılarla mücadelemiz devam edecek” dedi. Ayrıca yapı ruhsatı alınmaksızın yapımına başlanan inşaat sahiplerinin ruhsat almaya teşvik edildiğini dile getiren Başkan Ergün, hazine arazisi üzerinde bulunan meskenlerinde yıkımına başlandığını hatırlattı.

Hükümetin Çıkardığı Yasaları Uyguluyoruz

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kaçak yapılaşmada vatandaşlara büyük görevler düştüğünü söyleyerek, kentin geleceği adına kaçak yapılara müsaade edilmemesi ve bu durumlarda gerekli şikâyetlerin yapılması gerektiğini belirtti. Başkan Ergün, “Ruhsatsız ve hazine arazisi üzerine yapılan kaçak yapılar kentimizin geleceğini de tehdit etmektedir. Biz Manisa Belediyesi olarak kaçak yapılar noktasında üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın da kaçak yapılar üzerinde hassasiyet göstermesini istiyoruz” dedi. Kaçak yapılarla ilgili yürüttükleri çalışmaları, hükümetin çıkardığı yasalara göre yaptıklarının altını çizen Başkan Ergün, “Bu konunun kesinlikle siyasi malzeme olarak kullanılmaması gerekir. Çıkarılan yasaları uygulamamamız halinde görevi kötüye kullanmaktan dolayı hakkımızda hapis cezasına kadar giden cezalar verilebiliyor. Biz kimsenin düzeninin bozulmasını istemeyiz. Ancak yasaların bize yüklediği sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu