Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
28.06.2016 13:36

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Bengütürk TV tarafından Manisa Sinan Bey Medresesi’nde yayınlanan “İftar Saati” adlı programın konuğu oldu. Manisa’daki Ramazan heyecanını, kentin tarihi ve turistik güzelliklerini anlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu güzelliklerin üstüne katarak hizmetleri sürdürdüklerini ifade etti.

Bengütürk Televizyonu tarafından hazırlanan ve Barış Cem Kaya’nın sunduğu “İftar Saati” adlı programının konuğu Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş oldu. Tarihi Sinan Bey Medresesi’nde yayınlanan programda, Genel Sekreter Halil Memiş, rahmet ve bereket ayı Ramazan’da, Bengütürk’ü Manisa’da görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Manisa’daki Ramazan heyecanını anlatan Genel Sekreter Halil Memiş, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin geride kalan 2 yıllık hizmet dönemindeki yapılanma süreci hakkında bilgi verdi. Memiş,” Belediyecilik halka yerinde dokunmak ve hizmetini anında çözebilmek sanatı ise, bunu başarmak adına tüm yapılanmamızı Türkiye’de en hızlı bir şekilde gerçekleştiren büyükşehir belediyesiyiz. Manisa’nın en ücra köşesine bile, oradaki sorunları çözebilecek araç gereç, iş makinası ve teşkilat ile hizmet ediyoruz” dedi.

“Tarihi değerleri ön plana çıkartıyoruz”

Manisa’nın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını vurgulayan Genel Sekreter Halil Memiş,” Bizler açısından en önemlisi ise cihan devleti olan Osmanlı İmparatorluğu’na padişahlar yetiştirmiş bir kent olması. Bugün yayın yaptığımız bu eser bir Osmanlı eseri. Ne yazık ki sadece Manisa’mızda değil, biz yeni modern kentleri kurarken tarihi değerlerimizi göz ardı etmişiz. Böyle olunca da kentlerin geçmişle olan bağlarını kurmak zor oluyor. Ne mutlu ki Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 2 yıldır, ondan öncesi de Manisa Belediyesi Başkanı olarak görev yapan belediye başkanımızın tarihi değerleri ön plana çıkartılması noktasındaki hassasiyetle birçok tarihi eserin gün yüzüne çıkması sağlandı” dedi. 6 Aralık 2012 tarihinin Manisa için önemine de değinen Genel Sekreter Halil Memiş,” Manisa son 2 yıldır Büyükşehir Belediyesi. Manisa’nın Büyükşehir Belediyesi olmasını sağlayan yasal düzenleme 6 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe girdi.6 Aralık 2012 tarihinde başka bir şey daha oldu. Manisa’da yaklaşık 5 asırdır mesir macunu festivali yapılıyor. Bu festival o tarihte UNESCO’nun insanlığın somut olmayan kültürel mirası listesine girdi. Yani aynı tarih iki önemli gelişmeyi birlikte getiriyor” dedi.

“Eğitimde fırsat eşitliği sağlıyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği MABEM hakkında da bilgi veren Genel Sekreter Halil Memiş,” Geçen yılbaşında dershaneler kapatıldı. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına maddi imkânsızlıklar içerisinde olan öğrencilerimizin yararlanması için eğitim merkezleri açtık. 6 bini aşkın öğrencimiz bu merkezlerimizde eğitim görüyor. Geçtiğimiz yıl başarı oranımız yüzde 95. Bunu önemsiyoruz. Tüm ilçelerimizde bu merkezlerimizi hayata geçirdik. Bizim için insana olan yatırım en önemli yatırım diye düşünüyoruz. Merkezlerimizde gençlerimizi sadece sınava hazırlamıyoruz. Biz gençlerimizi hayat sınavına da hazırlıyoruz. O sınavın içerisinde çok şey var. Devletine bağlılık, milletine bağlılık, bayrağını tanımak ve ona saygı duymak var. Kısacası dinini ve diyanetini tanımak var” şeklinde belirtti.

“Dar gelirlinin yanındayız”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmete sunduğu Gıda Bankaları hakkında da bilgi veren Genel Sekreter Halil Memiş”, Vatandaşlarımızı rencide etmemek amacıyla bu yerlerimizi özellikle ara sokaklardan seçtik. Vatandaşlarımız verdiğimiz kartlarla deterjandan makarnaya kadar tüm ihtiyaçlarını Gıda Bankalarından yapabiliyor. Bunun yanı sıra sağladığımız bu yardımı temin edemeyecek yaşlı vatandaşlarımıza kendimiz ulaştırıyoruz. Bu yaptığımız hizmetin toplumun diğer kesimlerinin sadakası diye de düşünüyorum” dedi.

“Çocuklarımızın eğitimini önemsiyoruz”

4-12 yaş arasında çocuklara çeşitli branşlarda eğitim vermek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi hakkında da bilgi veren Genel Sekreter Halil Memiş,” Satrançtan, mental aritmetiğe kadar birçok eğitimin verildiği merkezlerimiz, bunun yanı sıra çocuklarımıza dayanışmayı öğretiyor. Aynı zamanda ailelerin alışverişini kolay yapabilmeleri amacıyla çocuklarına bakım hizmeti sunuyoruz” dedi.

“Vatandaşın her zaman yanındayız”

Vatandaşların ihtiyaç duyduğu her an yanlarında olduklarını da belirten Genel Sekreter Halil Memiş,” 70 yaş üzerindeki yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın görevli Hemşire, Diyetisyen, Sosyal Hizmet Uzmanı, Psikolog ve Fizyoterapist eşliğinde evlerine giderek temizlik yapıyor, şeker ile tansiyonlarını ölçerek kayda alıyor ve onlarla konuşarak sorunlarına çözüm üretiyor” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu