09.03.2012 10:45

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Benim de Bir Adım Projesi” kapsamında sahnelenen “Kadın Olmak” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz’ün kaleme alıp yönettiği oyunda, kadınların sosyal yaşamda karşılaştıkları zorluklar gözler önüne serildi.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, perdelerini bu kez Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün “Benim de Bir Adım Var Adım” projesinde yer alan “Kadın Olmak” adlı oyun için açtı. Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunu Vali Yardımcıları Osman Ekşi, Yüksel Ayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Onar, Manisa Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Yonca Ekmekçi ve çok sayıda tiyatrosever izledi. Oyunda sahne tecrübesi olmayan kadın oyuncular ve Şehir Tiyatrosu oyuncuları yer aldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ruhuna uygun olarak, kadınların sosyal hayatta karşılaştıkları zorluklar gözler önüne serildi. Oyunun sonunda oyuncular salondan büyük alkış topladı. Vali Yardımcıları Osman Ekşi, Yüksel Ayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin sahneye çıkarak oyuncuları tek tek tebrik etti. Kadın Olmak adlı oyunun yazarı ve yönetmeni Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, Yeniden Bir Yaşam Derneği’nin Manisa Valiliği kanalıyla kendilerine başvurduğunu, 28 Ocak 2012 tarihinden itibaren bu proje üstünde ortak bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sergilenen kadına şiddet konulu bir sosyal sorumluluk projesinde yer almanın kendileri için onur verici olduğunu belirtti.