Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
HABERLER
Türk Şiirinin 37’nci Damlası Panelde Anıldı
06.05.2018 13:47

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Türk Ocakları Şehzadeler Şubesi’nin işbirliğiyle ‘Yetik Ozan’ mahlasıyla tanınan Manisalı Şair Turgut Günay, ölümünün 40’ıncı yılında düzenlenen panelle anıldı. ‘Yetik Ozan’ın şiirlerinden örneklerin sunulduğu panelde Turgut Günay’ın Türk dili ve diyalektoloji ile ilgili çalışmalarından da bahsedildi.

Türk Şiirinin 37’nci damlası, Manisalı şair Turgut Günay ölümünün 40’ncı yılında gerçekleştirilen panelle anıldı. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen programı Manisa Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Gülay Dağıstan, Türk Ocakları Şehzadeler Şube Başkanı Sıddık Şenel, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Hasan Torun vatandaşlar takip etti. Prof. Dr. Ayşe İlker’in moderatörlüğünü yaptığı panele Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Davut Şahin, Yağız Ozan ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Orhan Haşim Elmalı konuşmacı olarak katıldı. Panelde ilk sözü Prof. Dr. Ayşe İlker aldı. Panelin akışı hakkında bilgiler veren İlker, Turgut Günay’ın Türk dili ve diyalektoloji ile ilgili çalışmalarından bahsetti. Ardından Davut Şahin söz aldı. ‘Yetik Ozan’ mahlasıyla tanınan Turgut Günay’ın hayatını anlatan Şahin, eserleri hakkında da bilgiler verdi. Panelde daha sonra Prof. Dr. Namık Açıkgöz söz aldı. Yetik Ozan’ın şiirlerinden örnekler sunan Açıkgöz, Turgut Günay’ın şiirlerinde 3 önemli kaynak olduğunu, bunların mani, koşma ve türküler olduğunu aktardı. Panelde son olarak Yağız Ozan ve Orhan Haşim Elmalı söz aldı. Yetik Ozan’ın şiirlerini seslendiren ikili, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Panelin sonunda Türk Ocakları Şehzadeler Şube Başkanı Sıddık Şenel panelistlere teşekkür belgesi ve plaket takdim etti. Panelistlere çiçek takdim eden Yazı ve Kararlar Daire Başkanı Gülay Dağıstan, panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Previous Next
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu