13.03.2017 14:21

MANİSA Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Akhisar’da 25 ilk ve orta öğretim kurumunda eğitim gören öğrencilere yangın ve doğal afet eğitimi verdi. Teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, gençlere ilk müdahale ve söndürme teknikleri anlatıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı Akhisar İtfaiye Birimi tarafından iki haftada Akhisar genelindeki 25 okulda yangın ve doğal afet tatbikat eğitimleri gerçekleştirildi. Akhisar merkez ve mahallelerindeki okullarda yapılan eğitimlere devam eden Akhisar İtfaiye Amiri Fatih Bölükbaş, personeliyle birlikte öğrencilere, yangın anında neler yapılacağı, nasıl korunacakları ve mahsur kaldıkları alanlardan nasıl çıkışa yöneleceklerini uygulamalı bir şekilde anlatı. Bölükbaş, ayrıca öğrencilere itfaiyenin işleyişi ve görevleri hakkında bilgiler verdi. Teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimin son bölümünde öğrencilere yangına nasıl müdahale etmeleri gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.