14.03.2017 10:58

Çanakkale Kara ve Deniz Savaşı’nda kahramanlık destanı yazan mehmetçiğe ve Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından zirve tırmanışı yapılacak. Manisa Büyükşehir Belediyespor Dağcılık Şubesi’nden sporcularında yer alacağı tırmanışta, dağcılar zaferin 102. yılında şehitlerimizi rahmet ve minnetle anacak.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Çanakkale cephesinde kahramanlıkları ile destan yazan şehitlerimizin anısına zirve tırmanışı yapılacak. Çanakkale Bayramiç de Kaz Dağlarında düzenlenen anma tırmanışına Manisa Büyükşehir Belediyespor Dağcılık Şubesinden 1 antrenör ve 6 sporcu da iştirak edecek. 17 Mart tarihinde Çanakkale Bayramiç ilçesinde toplanacak olan sporcular, aynı gün öğle saatlerinde ilçedeki Atatürk anıtında düzenlenecek olan törenin ardından Ayazma bölgesinde çadır kampı kuracaklar. 18 Mart tarihinde 04.00 başlayacak olan tırmanışın yaklaşık 10.30 da zirvede düzenlenecek törenle devam etmesi planlanıyor.