17.04.2017 08:07

MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu Çatalköprü Mahallesi’nde açtığı yeni sondajla mahalleyi saniyede 6 litre verimli suya kavuşturdu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesine bağlı Çatalköprü Mahallesi’nde açtığı yeni sondaj kuyusundan numune alım işlemini gerçekleştirdi. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından mahalleye kazandırılan sondajdan, saniyede 6 litre veriminde su elde edildi. Mahallede yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını çözüme kavuşturmak için yapılan çalışmayla vatandaş mağduriyeti ortadan kaldırıldı. Analiz için laboratuvara teslim edilen numunelerin test sonuçları doğrultusunda depo ve şebeke bağlantıları gerçekleştirilerek, yeni su kaynağı mahallelinin kullanımına sunulacak.
“Artık su sıkıntısı çekmeyeceğiz”
Çatalköprü Mahalle Muhtarı Ramazan Yalçıntürk, ihtiyaç duydukları yeterli içme suyuna kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Yeni sondaj sayesinde su sıkıntısından kurtulacaklarını da sözlerine ekleyen Muhtar Yalçıntürk, “Mahallemizde içme suyu konusunda yaz mevsimi boyunca sıkıntı yaşıyorduk. Mevsimlik olarak artan nüfus ve kullanım nedeniyle mevcut su, ihtiyacımızı karşılamıyordu. Biz de MASKİ’ye başvurumuzu yaptık ve sondajımız açıldı. Artık su sıkıntısı çekmeyeceğiz inşallah. Çalışmalarından dolayı öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve çalışanlarından, burada emeği olan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.