17.04.2017 08:25

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere Mahallesi’ndeki derede 4 kilometrelik temizlik çalışmasına start verdi. Gerçekleştirilen temizlik çalışması ile derede su akışı sağlıklı bir şekilde gerçekleşecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 17 ilçe merkezi ve mahallelerinde bulunan derelerde temizlik, ıslah ve korkuluk çalışmaları yaparak dereleri sağlıklı ve güvenli hale getirmeye devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere Mahallesi’ndeki ıslahsız yaş derede 4 kilometrelik temizlik çalışmasına başladı. Kış aylarında yoğun yağışlarda sürüklenen malzemelerin yaptığı taşkın durumu da ortadan kalkacak. Dere içinde biriken yabani otların ve evsel atıkların oluşturduğu kötü koku sorununa da son verilecek.
“ Kötü koku ve sineklerden kurtulacağız”
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Saruhanlı Koldere Mahallesi’ndeki dere temizlik çalışmasından çok memnun olduklarını belirten Mahalle Muhtarı İbrahim Durbay, ”Deremiz sazlık ve yabani otlardan dolayı çok sağlıksız bir durumdaydı. Yağmur sularının dere içerisinde akışkanlığı olmadığı için zaman içerisinde kötü koku ve sinek yuvası haline gelmişti. Bu durumu MASKİ Genel Müdürlüğü’ne bildirdik. Sağ olsunlar bir hafta gibi kısa süre içerinde gelip temizlik çalışmalarına başladılar. Temizlik çalışması sayesinde kötü koku ve sineklerden kurtulacağız. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a ve emeği geçen herkese mahallem ve şahsım adına çok teşekkür ederim” dedi.