15.05.2017 16:36

MASKİ Genel Müdürlüğü, Demirci İcikler Mahallesi’nin 14 kilometrelik kanalizasyon altyapısını yenilemek için proje çalışmalarını başlattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, geliştirdiği yeni projelerle mahallelerin altyapı sorunlarına çözümler üretmeye devam ediyor. MASKİ, Demirci ilçesine bağlı İcikler Mahallesi’nin eskiyen kanalizasyon şebekesini sağlıklı hale getirmek için de proje çalışmalarına başladı. Mahallenin 14 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon hattının yenileyeceği projenin ön etüt çalışmaları, MASKİ Genel Müdürlüğü Projeler Dairesi Başkanlığı ile İller Bankası ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Ekipler, bölgeye giderek projeye ilişkin saha kontrolü ve güzergah tespitlerine yönelik teknik incelemeler yaptılar. Yapılan etüt çalışmaları dikkate alınarak projenin ihalesi gerçekleştirilecek. MASKİ ayrıca, mahallenin içme suyu şebekesini de yenilemek için planlama çalışmalarını sürdürüyor.
Mahalle halkı adına teşekkür
İcikler Mahalle Muhtarı Hüseyin Dönmez, MASKİ’nin mahallelerinde yapacağı çalışmalar için memnuniyet duyduklarını belirterek, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından mahallemizin alt ve üstyapısı yenilenecek. Hem kanalizasyon hem de içme suyu şebekemiz MASKİ tarafından sıfırdan kurulacak. Bu hizmetler için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a mahallem ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.