21.08.2017 14:24

MASKİ Genel Müdürlüğü, Salihli’ye bağlı Mersinli Mahallesi’nin artan su ihtiyacını karşılamak amacıyla mahallede yeni bir sondaj çalışması başlattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki su ihtiyaçlarına yeni sondajlarla çözüm bulmaya devam ediyor. Salihli ilçesine bağlı Mersinli Mahallesi’nin, artan nüfus ve kullanım nedeniyle yetersiz gelen içme suyu sıkıntısını da MASKİ ortadan kaldırıyor. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde başlatılan çalışmayla mahalleye yeni bir sondaj kuyusu açıldı. Kuyu derinliği 220 metre olan sondajın delgi ve borulama işlemi tamamlandı. Deneme pompası montajının ardından sudan örnek alınarak içilebilirlik testi için laboratuvara gönderilecek.
“Cengiz Başkanımız bizi hizmetle tanıştırdı”
Mahallelerine 1993 yılından bu yana suyla ilgili yatırım yapılmadığını ifade eden Mersinli Mahalle Muhtarı İslam Budak, “Mersinli, kapanan 8 eski beldeden biri olan büyük bir mahalledir. Nüfusumuz da, su ihtiyacımız da giderek artıyor. Bu yüzden mevcut sondajımız yetersiz gelmeye başladı. Bunun için MASKİ’ye başvurduk ve şuanda sondajımız kazıldı. 1993’ten beri bu mahalleye suyla ilgili tek bir yatırım yapılmamıştı. Hatlarımız ve su depomuz eskiydi. MASKİ tarafından yenilendi. Cengiz Başkanımızdan Allah razı olsun, bizi hizmetle tanıştırdı. Devamını da dört gözle bekliyoruz. MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a ve ekibine de mahallem adına ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.