Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
18.09.2017 10:06

MASKİ Genel Müdürlüğü, Sarıgöl’de hayata geçirdiği projeler ile ilçenin çehresini değiştirdi. Başkan Ergün, “İlçemizde ikamet eden hemşerilerimizin daha yaşanılabilir bir kentte hayatlarını sürdürmeleri için Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile dev projeleri hayata geçirdik” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelindeki hizmet ve yatırımları ile vatandaşları sağlıklı altyapılara kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ, Sarıgöl ilçesinde de yıllardır özlemle beklenen yatırımları hayata geçirerek içme suyundan kanalizasyona, yağmursuyu hatlarından su depolarına kadar birçok altyapı projesine imza attı.
Sarıgöl’e 76 kilometrelik altyapı
MASKİ Genel Müdürlüğü, ‘101 Mahalle Projesi’ kapsamında Sarıgöl’ün 5 mahallesinde 55 kilometrelik altyapı dönüşümünü tamamladı. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yapılan çalışmalar ile Baharlar, Dindarlı, Güneydamları, Şeyhdavutlar ve Yukarı Koçaklar mahalleleri, sağlıklı ve uzun yıllar kullanabilecekleri altyapı ağlarına kavuştu. İçme Suyu Dairesi ile Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’nın kendi bünyelerinde yaptıkları çalışmalar ile 21 kilometrelik hat döşeme çalışması yapıldı.
‘154 Mahalle Projesi’ kapsamında 8 mahalleye yeni altyapı
MASKİ, ‘154 Mahalle Projesi’ kapsamında da Avşar Merkez ve Bahçearası Mevkii, Kahramanlar, Tınazlar, Ziyanlar, Günyaka, Kızılçukur, Karacaali ve Yeşiltepe mahallelerinin kanalizasyon ve içme suyu hatlarını yenileyecek. 19 Eylül 2017 tarihinde yapılacak ihale sonrası yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak kazı çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacak. Altyapı çalışmalarının ardından mahallelerde kilit parke taş döşeme çalışması yapılacak.
İçme suyu depoları yenileniyor
2016 yılında ilçede 3 adet içme suyu deposunu yenileyen MASKİ ekipleri, 2017 yılı programı kapsamında 35 adet içme suyu deposu ile 26 adet terfi binasının bakım onarım ve revizyon çalışmalarını gerçekleştirecek.
Sarıgöl’e Atıksu Arıtma Tesisi kazandırılacak
MASKİ Genel Müdürlüğü, evsel nitelikli atıksuların sağlıklı bir şekilde uzaklaştırılması için Sarıgöl Atıksu Arıtma Tesisinin projelendirme çalışmalarına devam ediyor. Projenin tamamlanmasına takiben yapım ihalesine çıkılacak.
İçme suyu sondajları arttırılıyor
İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Sarıgöl’ün mahallelerine 14 adet içme suyu sondajı açtı. Yeraltındaki su seviyelerinin azalması nedeniyle bazı mahallelerde de ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak için 6 sondaj daha programa alındı.
Dereler artık daha güvenli
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Sarıgöl’de 4 kilometre dere temizlik çalışması gerçekleştirildi. MASKİ ekipleri ilçede ayrıca; Girne Caddesi’nde bulunan 450 metre uzunluğundaki dere başta olmak üzere Selimiye, Kızılçukur, Alemşahlı ve Dindarlı mahallelerinde dere ıslah, korkuluk ve menfez çalışmaları ile dereleri sağlıklı ve güvenli hale getirildi. Kahramanlar, Karacaali, Ziyanlar, Günyaka ve Şeyhdavutlar mahallelerinde de dere ıslah ve taşkın koruma projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.
Başkan Ergün: ‘Hizmet Sevdamız Hiç Bitmeyecek’
Sarıgöl ilçesinde önemli yatırımları hayata geçirdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz, 17 ilçemizdeki vatandaşlarımızı hak ettikleri yaşam kalitesine ulaştırmak için var gücüyle çalışıyor. İl genelinde gerek altyapı gerekse de üstyapı olarak projelerimizle hemşerilerimizin hayat standartlarını yükseltiyoruz. Sarıgöl ilçemizde ikamet eden hemşerilerimizin daha yaşanılabilir bir kentte hayatlarını sürdürmeleri için Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile dev projeleri hayata geçirdik. Manisamızın 17 ilçesine olduğu gibi Sarıgöl’ümüze de hizmet sevdamız hiç bitmeyecek. Vatandaşlarımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.        

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu