24.09.2017 14:44

Bu yıl Türkiye’de 5’inci, Manisa’da ise ilk defa ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ yüzlerce bisiklet tutkunu kadını bir araya getirdi. Manisa’da renkli görüntüler oluşturan kadınlar Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp, Mustafa Kemal Paşa Caddesi, Lale Meydanı, Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandırdığı bisiklet yolunu kullanarak Atatürk Kent Park’a ulaştı. Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Müge Türkeli Kuğu da bisikletiyle etkinliğe katılanlar arasındaydı.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizasyonu tarafından Manisa’da ilk defa organize edilen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ Manisa sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan turda kadınlara erkekler ve çocuklar da eşlik etti. Etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediyesini temsilen Etüt ve Projeler Daire Başkanı Müge Türkeli Kuğu da katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan bisiklet sevdalısı kadınlar adına Özlem Şahin açıklama yaptı. Bisiklete günlük yaşamda da rahatlıkla binilebildiğini göstermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirten Şahin, turun bu yıl 50 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Basın açıklamasının ardından 7’den 77’ye yüzlerce kadın bisikletleriyle Manisa turuna katıldı.

7 Kilometre Pedal Çevrildi

Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinden Lale Meydanı’na ulaşan kadınlar, daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Vestel işbirliğiyle şehre kazandırılan bisiklet yolu güzergahından Atatürk Kent Park’a ulaştı. Yaklaşık 7 kilometre pedal çeviren kadınlar, ardından Kent Park’ta gerçekleştirilen etkinliklerle eğlenceli bir Pazar sabahı yaşadı. Manisa Büyükşehir Belediyesini temsilen etkinliğe katılan Etüt ve Projeler Daire Başkanı Müge Türkeli Kuğu, “Gelişen ve değişen Manisa’da, Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün önderliğinde çevre dostu ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisikletin Manisa’da yaygınlaşması adına önemli adımlar atıyoruz. 2017 yılında başlattığımız bisiklet yolu projesiyle de bunun en önemli örneklerinden birini hayata geçiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde bisiklet sevdalısı Manisalılara desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.