26.10.2017 15:58

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre Uncubozköy Mahallesi’nden geçen deredeki taşkın riskini ortadan kaldırmak amacıyla bir buçuk kilometrelik dere temizlik çalışmasına başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, mahallelerdeki dere temizliklerinin yanı sıra ilçe merkezindeki derelerde de yoğun mesaisini sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Yunusemre ilçesine bağlı Uncubozköy Mahallesi’nde bulunan derenin de taşkın riskini önlemek amacıyla çalışmalarına başladı. İki etap şeklinde yürütülen çalışma kapsamında, mahalle içerisinden geçen derenin sorun teşkil eden noktalarında bir buçuk kilometrelik nakliyeli temizlik işi gerçekleştiriliyor. Çalışmalar tamamlandığında, taşkın riski ortadan kaldırılarak vatandaşların olası zararların önüne geçilecek.
“Temizlikler sayesinde deremiz taşmıyor”
Uncubozköy Mahalle Muhtarı Halil Oğulganmış, “Düzenli şekilde yapılan dere temizlik çalışmaları sayesinde deremizde taşkın meydana gelmiyor. Herhangi bir sorun, sıkıntı yaşamıyoruz çok şükür. MASKİ’nin çalışmalarından da gayet memnunuz. Yapılan hizmetler için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.