Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
01.11.2017 15:20

Turgutlu’daki DSİ sulama kanalına atıksu bıraktığı iddia edilen fabrikaların denetlenmesi ve cezai işleme tabi tutulması konusundaki sorumluluğun MASKİ Genel Müdürlüğü’ne ait olduğuna dair basında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapan MASKİ yetkilileri, konunun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasına girdiğini belirtti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu’daki Devlet Su İşleri’ne ait sulama kanalına civardaki fabrikalar tarafından bırakıldığı iddia edilen atıksularla ilgili açıklama yaptı. Basında yer bulan ve kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine neden olan haberlerle ilgili olarak MASKİ tarafından yapılan açıklamada, söz konusu iddianın MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çevre denetim faaliyetleri kapsamında bulunmadığının altı çizildi. MASKİ’nin sorumluluk alanının fosseptiği olan ve MASKİ’den vidanjör hizmeti alan işletmeler ile mevcutta kanalizasyon hattı bulunan bölgelerle sınırlı olduğunu vurgulayan MASKİ yetkilileri, iddia hakkındaki sorumluluğun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ait olduğunu belirtti. 2872 sayılı Çevre Kanunu gereği, atıksuların alıcı ortamlara deşarjına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi görevinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisi altında bulunduğu da eklenerek, mevcut bir altyapı bulunmamasından kaynaklı olarak bu fabrikaların denetlenmesinin MASKİ’nin görev ve yetki alanını aştığı ifade edildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu