02.11.2017 11:43

Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri 15 hafta süreyle Manisa Büyükşehir Belediyesinde intörn eğitimi kapsamında işyeri uygulaması yapacak. Öğrenciler üniversiteden edindikleri teorik ve pratik bilgilerini, işyerlerinde uzman kişilerin denetiminde yapacakları uygulamalar ile birleştirerek deneyim kazanacaklar.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde intörn eğitimi kapsamında işyeri uygulaması yapacak. Bu kapsamda Manisa Celal Bayar Üniversitesi İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü Prof. Dr. Kenan Yalınız, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz’ı ziyaret ederek intörn eğitimi hakkında bilgi verdi. 15 hafta süreyle gerçekleşecek olan eğimin önemine değinen Manisa Celal Bayar Üniversitesi İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü Prof. Dr. Kenan Yalınız, “İntörn eğitimi staj değildir. İş yeri uygulama eğitimi adı altında öğretim programlarının son dönemine konulmuş yüzde 90 devam zorunluğu olan bir derstir.2 yıllık Meslek Yüksekokulları ile 4 yıllık fakültelerin son yarıyıllarındaki öğrenciler işyerlerinde tam gün çalışarak üniversiteden edindikleri teorik ve pratik bilgilerini, işyerlerinde uzman kişilerin denetiminde yapacakları uygulamalar ile birleştirerek, uygulamaya yönelik bilgi ve becerilerini geliştirecekler. Bu uygulama ile öğrenciler hayata daha iyi hazırlanacaklar ve deneyimli yetişmeleri sağlanacak” dedi.
“Deneyim kazanacaklar”
İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, da öğrencilerin intörn eğitimi sayesinde iş disiplini kazanarak, sorumluluk alma becerilerinin gelişeceğini belirterek, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerine belediyemizde iş yeri uygulama eğitimi imkanı sağlamak suretiyle öğrencilerin deneyim kazanmalarını sağlamış olacağız. Öğrenciler görevlendirildikleri dairelerimizde iş yeri eğitim sorumlularının gözetiminde çalışacaklar.  İş disiplini kazanarak, sorumluluk alma becerileri gelişecek ve kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklardır” dedi.