Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
10.12.2012 15:33

Belediye Başkanı Cengiz Ergün Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya ile birlikte kurs öğretmenlerini makamında kabul etti. Ziyarette belediyenin sosyal ve kültürel alanlarında ki faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Ergün, MABEM ve MASMEK ile yüzlerce kursiyere hizmet verdiklerini, MABEM’de yetişen öğrencilerin yüzde 95’nin üniversitelere yerleştiğinden bahsetti. Okullar Hayat Bulsun projesi çerçevesinde de kentte 52 okulun fiziki şartlarının düzeltildiğine dikkat çeken Başkan Ergün, “Bu konuda Manisa’da yapılan toplantılarda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan temsilciler projeye destek anlamında Manisa Belediyesi’nin Türkiye’de birincisi olduğunu dile getirdiler. Bu da bizleri onurlandırdı” dedi.

Manisa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yunus Bayram, Giyim Üretim Teknolojileri Öğretmeni Gülsüm Turgay ve Okul Aile Birliği Başkanı Zeliha Hasbutçu ile birlikte Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Manisa Belediyesi Kültür Müdürü Kemal Çamlıoğlu’da yer aldı. Ziyarette Manisa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, Giyim Üretim Teknolojileri Kursu çerçevesinde açılan Türk Bayrağı Dikim Kursu’nda Öğretmen Gülsüm Turgay’ın diktiği Türk Bayrağı’nı özel bir sandık içerisinde Başkan Ergün’e hediye etti. Giyim Üretim Teknolojileri Öğretmeni Gülsüm Turgay, Türk Bayrağı’na daha çok önem verilmesi gereken günleri yaşadıklarını belirterek, kursta ilk diktikleri Türk Bayrağı’nı Başkan Ergün’e hediye ettiklerini söyledi. Bayrağın dikiminde emeği geçenleri kutlayan Başkan Ergün ise bayrağın dikiminde emeği geçenleri kutladı. Başkan Ergün ayrıca ziyarette Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kaya’ya, içerisinde Manisa Belediyesi’nin hizmetlerinin tanıtıldığı “Manisa Değişiyor” kitabını takdim etti.

Manisa Belediyesi’nin Hizmetleri Halk Eğitim Merkezi Dergisi’nde

Manisa Halk Eğitim Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yunus Bayram’da, Halk Eğitim Merkezi’nin her yıl çıkardığı tanıtım dergisinde Manisa Belediyesi’ne de yer ayırmak istediklerini söyledi. Bu nedenle Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e sorular yönelten Bayram, Başkan Ergün’e öz geçmişi, Manisa Belediyesi’nin kültürel ve sosyal alanda faaliyetleri ile birlikte Manisa Belediyesi’nin “Okullar Hayat Olsun” projesine ne gibi katkılar sağladığı şeklinde sorular yöneltti.

Sosyal ve Kültürel Alanda Bilgiler Verdi

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Halk Eğitim Merkezi’nin yıllık dergisinde yayımlanması üzerine Manisa Belediyesi’nin Sosyal ve Kültürel Alanda yürüttüğü faaliyetlerden bahsetti. Manisa Belediyesi’nin MABEM ve MASMEK Kursları’ndan yaşları 12-35 arasında 765 kursiyerin yararlandığını ifade eden Başkan Ergün, “Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika programlarımız var. Kurslarımız 21 uzman eğitmen tarafından veriliyor” dedi.

Konservatuarda Yeni Sanatçılar Yetişiyor

Göreve geldiklerinde önemli olarak gördükleri bir diğer projenin ise 2010 yılında hayata geçirdikleri Konservatuar olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Burada da 16 eğitmenimizle birlikte 150 kursiyere eğitim veriyoruz. Amacımız yeni sanatçıları Manisa’dan çıkarmak” diye konuştu. Belediye Başkanı Cengiz Ergün ayrıca kentin beş ayrı noktasında yaptıkları eğitim merkezleri ile 820 öğrenciye okul öncesi eğitim verdiklerinin de altını çizdi.

MABEM’de Üniversitelere Giriş Oranı Yüzde 95

Manisa Belediyesi bünyesinde bulunan MABEM’in de 16 uzman eğitimci ile birlikte 400 öğrenciye eğitim olanağı sağladığını dile getiren Başkan Ergün, “Liselere ve Üniversite sınavlarına öğrenci yetiştiriyoruz. Geçtiğimiz üç yıl itibariyle MABEM’de üniversitelere giriş oranında yüzde 95’e ulaştık. Üniversiteye hazırladığımız gençlerin yüzde 95’inin üniversitelere yerleşmesi bizim için gurur kaynağıdır” dedi.

Atatürk Gençlik Merkezi Yeni Kurs İmkânları Sağlayacak

Manisa Belediyesi’nin Laleli’de yapımını tamamladığı ve geçtiğimiz meclis toplantısında Büyük Önder Atatürk’in isminin verildiği Gençlik Merkezi’nde de bahseden Başkan Ergün, “Laleli’de yaptığımız Gençlik Merkezi’de kısa zamanda hizmete girecek. Burada da yeni kursları hayata geçirme düşüncesindeyiz. Yeni kurslarla birlikte kursiyer sayılarımız da büyük ölçüde artacak” diye konuştu.

Sporcu Gençler Yetiştiriyoruz

Sağlıklı bir nesil yetiştirmek düşüncesiyle Manisa Belediyesi olarak spora da büyük destekler verdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Spor dalında sadece futbol değil, basketboldan, judoya, masa tenisinden, yüzmeye kadar bünyemizde birçok branşta bin 500’e yakın sporcumuz var. Bu alanda da önemli başarılar elde ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Manisa Belediyesi Okullara Destek Anlamında Türkiye Birincisi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Okullar Hayat Olsun” projesi çerçevesinde de Manisa’da 52 okulun çevre düzenlemesine katkı sağladıklarını belirten Başkan Ergün, “Birinci önceliklerimiz arasında okullarımızın, camilerimizin ve tarihi kültürel yapılarımızın iyileştirilmesi konusu vardı. Bu çerçevede 52 okulumuzun çevre düzenlemesine destek verdik. Okullarımızın dış cephe duvarları, ferforje demirleri, ışıklandırılması, asfaltlanması ve bahçe peyzaj düzenlemelerini yaptık. Geçtiğimiz günlerde Manisa’da “Okullar Hayat Bulsun” projesi çerçevesinde yapılan toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan temsilciler projeye destek anlamında Manisa Belediyesi’nin Türkiye’de birinci konumda olduğunu dile getirdiler. Buda bizleri onurlandırdı” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu