15.07.2018 14:07

MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesindeki Leylek Deresi’nde yağmursuyu hattı çalışmasına başladı. Şiddetli yağışlarda su baskınlarına neden olan dere, yürütülen çalışma ile artık taşmayacak.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, döşediği yağmursuyu hatları ile altyapıları sağlıklı hale getiriyor. Bu kapsamda, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde Turgutlu ilçesine bağlı Bozkurt Mahallesi’nden de geçen Leylek Deresi’nde yağmursuyu hattı deplase çalışması başlatıldı. Yürütülen çalışma tamamlandığında mahallede yağışlı havalarda ortaya çıkan taşkın manzaraları son bulacak.
“Sokağımızda artık yağmursuları birikmeyecek”
Bozkurt Mahalle Muhtarı Hüsnü Nişli, “Turgutlu büyüdü. Bütün sular, yoldan çay gibi akıyordu. Biz bunu Turgay Şirin Başkanımıza ilettik. O da Büyükşehir Belediyesi’ne durumu anlattı. Cengiz Başkanımızın talimatıyla Leylek Çayı’na 210 metrelik mesafe düz hat olarak çekiliyor. Sokağımızda artık yağmursuları birikmeyecek. Bu çalışmanın yapılmasını bekliyorduk ve bütün mahalleli çalışmadan çok memnun. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.