Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
18.07.2018 16:46

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un yeni transferlerinden Umut Sönmez, Afyon kampında açıklamalarda bulundu. Futbola nasıl başladığını, bundan sonraki hedeflerini ve kariyerine Almanya’da devam etme kararı almışken neden Manisa Büyükşehir Belediyespor’a geldiğini samimi bir şekilde açıklayan gurbetçi futbolcu, “ Manisa Büyükşehir Belediyespor’da egosu olan bir kişi bile yok. Takım içindeki aidiyet duygusu bizi hedeflerimize ulaştıracak” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor’da yeni sezon hazırlıkları Afyon’da günde çift antrenmanla devam ederken, yeşil beyazlıların sezon başında Adana Demirspor’dan renklerine bağladığı gurbetçi sağ kanat oyuncusu Umut Sönmez takımdaki aidiyet duygusunun kendilerini hedefe ulaştıracağını söyledi. Henüz 6 yaşında Almanya’da meşin yuvarlıkla tanıştığını söyleyen Umut Sönmez, “ Bir gün Almanya’da büyüdüğüm semtte abimle dolaşıyorduk. Abim benden 6 yaş büyüktü. Çocuğun biri sokakta top oynuyordu. Abim, benimle hemen hemen aynı yaşıtta olan bu çocukla bire bir maç yaptırdı. Bu maçı kazanırsan seni futbol takımına yazdıracağım dedi. Ben de yaşıtım olan arkadaşımı yendim. Abim beni hemen Almanya amatör küme takımlarından Wiblingen’in futbol okuluna yazdırdı. Bu şekilde futbol hayatım da başlamış oldu” dedi.
Türkiye Kariyeri Orduspor’da Başladı
Futbol okulunda kayıt olduğu Wiblingen takımından sonra bir üst ligde mücadele eden Neu-Ulm takımına geçtiğini söyleyen Umut Sönmez, “ Daha sonra yükselişim hızla başladı. Almanya 1. Lig Takımlarından FC Augsburg’a geçtim ve profesyonel olarak sözleşme imzaladım. Burada A takımda forma giyemesem de idmanlara çıktım ve alt yapısında 4-5 sene forma giydim. Daha sonra ise 1, 5 yıl Almanla 4. Lig Takımlarından FC Memningen’in başarısı için 1,5 yıl ter döktükten sonra 2014 yılında Türkiye maceram başladı ve Orduspor’a geldim. Orduspor’dan sonra Gazişehir Futbol Kulübü, Kayserispor ve son olarak Adana Demirspor’da forma giydim. Adana Demirspor’da yaşadığım bazı sıkıntılar nedeniyle Türkiye macerasını noktalayıp yeniden Almanya’ya dönmeyi kafaya koymuştum” dedi.
“ Türkiye’de Dönmek İstemiyordum”
Adana Demirspor’da yaşadığı bazı sıkıntılardan sonra Türkiye’ye dönmek istemediğini dile getiren Umut Sönmez, “ Erdem abi diye biri vardı. Beni Türkiye’ye o getirdi zaten. Bana, Manisa Büyükşehir Belediyespor’u anlattı. Adana Demirspor’da yaşadığın problemleri yaşamazsın. Düzgün bir kulüp. Her şey yolunda gidiyor” dedi. Bende araştırdım. Gerçekten herkes Manisa Büyükşehir Belediyespor hakkında çok güzel şeyler söylediler. Almanya’da beni isteyen bazı takımlar vardı. Türkiye’de başka hiçbir kulüple görüşmedim. Manisa’ya geldim ve kulüp başkanımız Mevlüt Aktan’la masaya oturdum. Görüşmemiz zaten uzun sürmedi ve hemen sözleşmeyi imzaladım. Zaten en ufak bir şüphe duyduğum bir şey olsaydı kesinlikle imzayı atmazdım. Manisa Büyükşehir Belediyespor’da patlama yapmak istiyorum. Burada bunu başaracağıma inanıyorum” dedi.
“ Burada Egosu Olan Bir Kişi Bile Yok”
Hedeflerinin bir üst lige çıkmak olduğunu söyleyerek sözlerine son noktayı koyan Umut Sönmez, “  Hedeflere ulaşmak için çok çalışmak lazım. Bizde şu anda Afyon’da yoğun bir çalışma temposunun içerisindeyiz. Burada egosu olan bir kişi bile yok. Takımda aidiyet duygusu en üst seviyede. Herkes birbirine büyük saygı duyuyor. Takımda geçtiğimiz sezon forma giyen arkadaşlarımızla hemen kaynaştık zaten. Teknik Direktörümüz Levent Devrim’de bize bir baba gibi yaklaşıyor. Manisa Büyükşehir Belediyespor’a inşallah çok önemli başarılar yaşatacağız. Takım içindeki aidiyet duygusu bizi hedeflerimize ulaştıracak. Takım olarak buna yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu