Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
19.07.2018 08:13

2018 yılı 3’üncü İl Koordinasyon Toplantısı, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleştirilerek, Manisa’ya yapılan yatırımlar ve aşamalar değerlendirildi.

Manisa genelindeki yatırım programının değerlendirilmesi ile yatırımcı kuruluşlar arası koordinasyonu amaçlayan 2018 yılı 3’üncü İl Koordinasyon Toplantısı, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleşti. Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Ramazan Burak Aslay’ın yanı sıra yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.
“807 Milyon TL ödenek ayrıldı”
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 2017 yılı son dönem (Ekim-Kasım-Aralık) yatırımcı kuruluşlar dönem raporlama göre ilimizde 389 kamu yatırım projesi uygulandığı, bunların toplam tutarının 4 milyar 219 milyon TL olduğu anlaşılmıştır. Projeler için önceki yıllarda 1 milyar 261 milyon TL harcama yapılmış, bu projelere 2017 yılı için toplam 847 milyon TL ödenek ayrılmıştır” dedi. Yıl sonu itibariyle 771 milyon TL ödenek harcanarak yüzde 91 nakdi gerçekleşme sağlandığını belirten Vali Güvençer, “Bu projelerin 127'sinin tamamlandığı, 183'ünün devam etmekte olduğu, 38'inin ihale aşamasına getirildiği ve 41 projeye ise henüz başlanamadığı tespit edilmiştir. Başlanamayan projelerin başlanamama sebeplerinin arsa, ödenek ve hukuki sorunlar olduğu görülmüştür” diye ekleyerek il genelindeki projelerin detaylarını paylaştı. Ardından bakanlıklara bağlı bölge müdürleri tarafından kurum yatırımlarının paylaşıldığı sunum sonrasında sorulara geçildi.

Dere ıslahlarına özel önem
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Devlet Su İşleri (DSİ) 2’inci Bölge Müdürü Ali Fuat Eker’e yönelttiği soruda, il genelinde meydana gelen doğal afetleri önlemek amacıyla dere ıslahları konusunda genel olarak ekip, tarama ve imalat çalışmaları yapılması hususuna değindi. Kurum olarak 17 ilçe genelindeki tüm ıslah taleplerine bir anda cevap vermekte güçlük çektiklerini belirten Genel Müdür Yardımcısı Başaran, bu konuda ortaklaşa bir çalışma ve karşılıklı destek gereğinin altını çizdi. Bölge Müdürü Eker ise soruya cevaben, bu işle görevlendirilmiş bir tarama ekibinin mevcut olmadığını ifade ederek, ihbar üzerine hareket ettiklerini ve bu doğrultudaki çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

“Önleyici tedbirler alınmalı”
Vali Güvençer ise konuyla ilgili şunları ekledi: “Selendi ilçemizde yaşanan afet sonrasında ilgili vali yardımcımın yönetiminde DSİ, MASKİ, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve ilgili ilçe belediyelerinden bir heyet oluşturulması hususunda bir yazı göndermiştik. Bu gibi can ve mal kaybına neden olan doğa olaylarının olabildiğince önlenmesini sağlamak açısından bu iş DSİ sekretaryasında yürütülerek, seri ve kapsamlı bir çalışma yapılmalıdır ve tüm kurumlar görev alanları dahilinde yapmaları gerekeni ortaya koymalılardır. Bu anlamda üretilecek ıslah projelerinde de DSİ öncü ve kontrolör bir kurum niteliğinde olmalıdır” dedi. Soru cevap kısmı sonrasında Güvençer, tüm kurul üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, yapılan yatırımların Manisa adına hayırlı olmasını dileyerek toplantıyı sonlandırdı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu