09.11.2018 17:30

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 80’inci yılında bir mesaj yayınlayarak, “Atatürk, eserleri ile coğrafyaya da tarihe de sığmayan bir lider olmuştur. 10 Kasımlar bu yüzden matem değil, Türk milletinin Ata’sını düşünerek O’nu örnek alacağı gündür” dedi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak şunları söyledi: "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletini arkasına alarak ortaya koyduğu bağımsızlık mücadelesi ile bir ulusu adeta yeniden diriltmiştir. 80 yıl önce aramızdan ayrılan Atatürk, bir ülkenin onurunu ve haysiyetini koruyarak nasıl değişeceğini, nasıl çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline gelebileceğini, tarihe not düşerek göstermiştir. İşte bu yüzden, eserlerinin değeri her gün biraz daha artan Atatürk, insanlığın çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu günümüz dünyasında da yüzyılın lideri olarak saygıyla anılmaktadır. Bu aynı zamanda Atatürk'ün büyüklüğünün de kanıtıdır”

“O’nun eserleri her geçen yıl daha fazla değer kazanıyor”

Genel Müdür Coşkun, mesajına şöyle devam etti: “Eserleri, sadece yaşadığı dönemde değil, aradan 80 yıl geçmesine rağmen günümüzde de öneminden hiçbir şey kaybetmemiş, tam tersine her gün daha fazla değer kazanmıştır. 10 Kasımlar bu yüzden kazanımları sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günüdür. 10 Kasımlar bu yüzden matem değil, Türk milletinin Ata’sını düşünerek O’nu örnek alacağı gündür” dedi.