Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
14.11.2018 15:06

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Manisa Web TV ekranlarında yayınlanan Kent Vizyonu programına konuk olarak yürüttükleri faaliyetlerden bahsetti. Başaran, il genelinde yakaladıkları başarının Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün özverili çalışmaları ile geldiğini vurguladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Manisa Büyükşehir Belediyesi Web TV ekranlarında yayınlanan Kent Vizyonu adlı programa konuk oldu. Sunucu Yonca Ekmekçi’nin sorularını cevaplayan Genel Müdür Yardımcısı Başaran, atıksu arıtma tesislerinden dere ıslahlarına ve çevre denetim faaliyetlerinden Yalnız Değilsiniz projesine kadar birçok konuda soruları cevapladı.
“AAT’ler noktasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün çok hassas”
Daha temiz bir Gediz ve Bakırçay hedefi ile çıkılan yolda önemli yol kat ettiklerini ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Başaran, “Manisa, Büyükşehir statüsü kazandıktan sonra yapılan ilk çalışmalardan biri atıksu arıtma tesisleri yönünde oldu. Kalbe kan pompalayan iki atardamara benzettiğim Gediz ve Bakırçay’ın korunması için kurum olarak çalışmalara başladık. Bu konuda, Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün çok hassastı. Onun ilkeleri bizim önümüzü açtı. Manisa merkez ve ilçelerinde mevcut atıksu arıtma tesislerinin ön tespitine başladık. Neler eksik ve neden tesisler çalışmıyor sorularının yanıtlarını aradık. AAT’lerin işletim maliyeti çok yüksek. Geçmiş dönemde imalatlar yapılmış ancak yüksek maliyetler nedeniyle kapılarına kilit vurulmuş. İller Bankası’nda görev yaptığım dönemde işler halde teslim ettiğimiz tesislerin MASKİ’de göreve başlayınca çalışmadığını görünce epey üzülmüştüm. Çok büyük çalışmalarla tesisleri çalıştırdık. Kurulduğumuz dönemde teknik personelimiz olmadığı için 2 yıl işletme ihalesine çıktık. Artık, 17 tesisimizin 16 tanesini kendimiz işletiyoruz. Turgutlu AAT’nin işletmesi şu an için yüklenici firmada. Mayıs ayında o tesisi de kendi bünyemizde işletmeye başlayacağız” dedi.
 “Tesislerimizi çok iyi bir şekilde çalıştırıyoruz”
Günlük atıksu arıtma kapasitesi 10 bin metreküpün üstünde olan tesislerin, Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından anlık olarak takip edildiğini söyleyen Başaran, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de diğer tesislerimizden numune alıp, analiz yapıyoruz. Aynı şekilde bağımsız akredite laboratuvarlarda tesislerimizden numune alıp, denetimler gerçekleştiriyor. Bugüne kadar hiç ceza almadık. Bu demek oluyor ki tesislerimizi çok iyi bir şekilde çalıştırdık. Tesisimizin çıkış suyunda balık yetiştirdik. Arzu eden vatandaşlarımız hizmet binamıza gelip, bu akvaryumu ziyaret edebilir” ifadelerini kullandı. Enerji teşviklerinden faydalanarak kurum bünyesine katkı sağladıklarını da belirten Başaran, “Atıksu arıtma tesislerimiz ile enerji teşviklerinden yararlanıyoruz. ‘Çıkış sularında yapılan denetimlerin ardından uygun standartları yakalamışsanız’ bu teşviki almaya hak kazanıyorsunuz. Aynı zamanda, elektrik faturalarını da düzenli olarak ödemeniz gerekiyor. 2015-2016 yıllarında 605 bin TL enerji teşviki aldık. 2018 yılında 720 bin TL enerji teşviki daha alacağız. Atıksu arıtma tesislerinin aylık bakım ve işletim bedeli 1 milyon 200 bin TL. Bugüne kadar geride kalan süreçte tesislerin işletilmesi için toplamda 38 milyon TL bir harcama yaptık” açıklamasını yaptı.
130 Mahallede Dere Islahı ve 400 Kilometre Temizlik Çalışması
Başaran, dere yatakları ile devam ettiği açıklamasında, “Özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde dere yataklarını incelediğimizde yola dönüştüğünü gördük. Yağışsız havalarda sıkıntı yok ama yağmur yağmaya başladığında o noktalarda su akmaya başlıyor. İlk olarak büyük ıslah çalışmalarımızı bu dereler üzerinden başlattık. Bunlar yüksek maliyetli yatırımlar. Yaptığımız çalışmalar sonrasında vatandaşlardan aldığımız geri dönüşler, bizlerin en büyük mutluluğu. Ayrıca, idare olarak ıslah yapılmış ama korkuluk yapılmamış derelerde de çalışmalar yürüttük. 130 mahallede dere ıslahı, 28 kilometre korkuluk ve birçok noktada menfez imalatları gerçekleştirdik. 400 kilometre dere temizlik çalışması yaptık” dedi.
“Dere yataklarını temiz tutmak çok önemli”
Dere yataklarını temiz tutmanın önemine değindiği açıklamasında çevre konusunda hassas olduklarını söyleyen Başaran, “Temizliğini yaptığımız Manisa merkezde yer alan Çaybaşı Deresi’ni ziyaret ettiğimizde çok güzel bir an yaşadım. Mahalleyi bir Cuma günü ziyaret ettiğimizde Hutbede hoca cemaate dere yatağına çöp atmamalarını vaaz ediyordu. Çok hoşuma gitti. Çünkü biz oralara çöp attığımızda görüntü kirliliğinin yanı sıra yağışlı havalarda taşkınlar meydana geliyor” ifadelerini kullandı.
Yalnız Değilsiniz ailesi günbegün büyüyor
Sosyal sorumluluk projeleri ile vatandaşın her an yanında olduklarının altını çizen Başaran, “Yalnız Değilsiniz projemiz ile şehit yakınları ve gazilerimiz, yaşlı, engelli, kimsesiz ve MASKİ’ye gelemeyecek durumda olan 1.461 abonemizin kapısına kadar hizmet götürerek, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Bu projemiz aynı zamanda ISO 10002 müşteri memnuniyeti belgesine sahip” acıkmasını yaptı. Abonelik işleri ile ilgili yeni yaptıkları projelerden de bahseden Başaran, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirtti. Başaran, “e-randevu sistemine geçtik. Abonelerimiz, internet sitesi üzerinden randevusunu alıp, abonelik işlerini belirlediği saatte yapmak için MASKİ’ye geliyor. Bu sayede, sıra beklemek zorunda kalmıyor” açıklamasını yaptı. 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu