14.11.2018 15:23

MASKİ Genel Müdürlüğü, Demirci ilçesine bağlı Sağnıç Mahallesi’nde içme suyunun yetersiz gelmeye başlaması üzerine açtığı yeni sondaj kuyusundan saniyede 3 litre verime sahip su elde etti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, açtığı sondaj kuyuları ile mahallelerin içme suyu sıkıntısı çekmesinin önüne geçiyor. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen sondaj çalışmaları kapsamında Demirci’nin Sağnıç Mahallesi’nde yeni bir sondaj kuyusu açıldı. Saniyede 3 litre verime sahip su elde edilen sondajdan teknik personel tarafından numune alımı gerçekleştirildi. Alınan numunenin tam analizinin yapılması için İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı’na gönderildi.
“Allah bin kere razı olsun”
Mahalle Muhtarı Refik Dönmez, “İçme suyumuz azalınca MASKİ’ye başvuruda bulunduk. Sondajımız programa alınıp, çalışmalar yapıldı. Açılan yeni kuyudan saniyede 3 litre verimde suya ulaşıldı. Çalışmalardan çok memnunuz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’den ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’dan Allah bin kere razı olsun” dedi.