Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.11.2018 15:56

MASKİ Genel Müdürlüğü, yerel bir gazetede çıkan ‘Taşıma Suyla Değirmen Dönmez Ama Başkan Esnafı İçin Yaptı’ başlıklı haber hakkında açıklamada bulundu. Demirci ilçesinin pazaryerinde bulunan ve kamuya ait yol üzerine yapılan Balık Pazarının Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma Belgesinin olmadığı için su aboneliğinin yapılmadığı MASKİ yetkilileri tarafından bildirildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Demirci Belediyesi tarafından inşa edilen balıkhanelere su aboneliği yapılması için MASKİ ilçe şefliğimize müracaatta bulunulmuştur. Yapılan incelemeler sonucunda balıkhanelerin bulunduğu binanın kamuya ait bir yolda kaldığı ve binalarda Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma Belgesinin bulunmadığı görülmüştür. 5784 sayılı ‘Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a göre ilgili alana abonelik tahsis edilememiştir. Ayrıca ilçe şefliğimize, Demirci Belediyesi’nin balık pazarına,  hayvan pazarındaki “Resmi Kurum Aboneliği” bulunan Hayvan barınağından su verildiği ihbar edilmiştir. MASKİ Tarifeler Yönetmeliğinin ‘Usulsüz Su Vermek ve Yaptırımları başlıklı 47. Maddesinin 1. Fıkrasına göre Demirci Belediyesi yönetmeliğe aykırı davrandığı için hat mühürlenerek su kullanıma kapatılmıştır. Kurumumuz 2560 ve 5216 sayılı yasalar kapsamında il genelinde su ve kanalizasyon hizmeti sunmakla mükelleftir. Vatandaşlarımızdan her türlü kanunlara uygun davranmayı beklerken, aynı hassasiyeti Resmi Kurum olan Demirci Belediyesinden de bekliyor ve kaçak yapılar da dahil edilmek üzere kanunlara uygun hareket edilmesini rica ediyoruz” açıklamaları yapıldı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu