26.01.2019 12:18

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci ilçesinde tehlike arz eden yollarda viraj düzeltme ve yol genişletme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Gürçeşme Mahallesi’nden başlayıp Yeğenler Mahallesi’ne kadar devam eden hatta da çalışma başlatıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesince kar ve yağmura rağmen yol genişletme çalışmaları zorlu şartlarda devam ediyor. Toplam 21 kilometreyi bulan Gürçeşme Mahallesi’nden başlayıp Yeğenler Mahallesi’ne kadar devam eden hatta çalışma yaptıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Fevzi Demir, “Demirci’mizde olumsuz kış şartlarına rağmen daha önceden tek arabanın geçmekte zorlandığı virajlarda 2 arabanının geçemediği tehlike arz eden yıllardır çalışılmayan bu bölgede ekiplerimizce yol genişletme çalışmasına başladık. Gürçeşme'den  Küçükkıran, Teperik, Azizbey ve Yeğenler bölgesinde yer alan çalışma şu anda Azizbey Mahallemizde devam ediyor. Yaz mevsiminde asfaltlamayı planladığımız bu güzergahın asfaltlanma öncesinde hem yol genişletmesine hem de sanat yapılarını yaparak yolu asfaltlama yapılacak hale getiriyoruz. Bu yapılan çalışmayla bu bölge rahat bir nefes alırken asfalttan önce bu çalışmalar yapıldığı için kamu kaynaklarının israfını da önüne geçilmiş olacak. Bu çalışmalar çeşitli mahallelerimizde ölüm virajları olarak bilinen birçok kazanın oluşmasına sebep olan noktalarda devam edecek”  dedi. Çalışma yapılan noktalarda trafik işaret ve işaretçilerine uyulmasını isteyen Demir, yıllardır çekilen çilenin son bulacağını ifade etti.