20.03.2019 16:27

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Çanakkale Savaşlarının Türk ve Dünya Tarihindeki Yeri’ konulu seminere katıldı.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde ‘Çanakkale Savaşlarının Türk ve Dünya Tarihindeki Yeri’ adlı seminer düzenlendi. Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Nurettin Gülmez’in konuşmacı olduğu seminere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü temsilen Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan seminerde konuşmacı olan Prof. Dr. Nurettin Gülmez, Çanakkale Zaferi’nde milletçe ortaya konan mücadelenin önemine değinerek, tarih sayfalarında bu fedakarlık örneğinin ne kadar önemli olduğunu söyledi. Savaşı kazandıran ruhun, bir milletin yeniden dirilişe geçmesinin zeminini hazırladığını ifade eden Gülmez, Çanakkale Destanı’nın tarihin akışını değiştirdiğini belirtti.