Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.07.2023 12:00

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Manisa’da anma programı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ‘Demokrasi Yürüyüşü’ ile başlayan anma programı Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 15 Temmuz gecesi ülkemizde ve Manisa’da yaşananların anlatıldığı anma programı 00.13’te sela okunması ile sona erdi.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ‘Demokrasi Yürüyüşü’ ve anma programı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan programa Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Aksoy, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, ilçe Kaymakamları, ilçe Belediye Başkanları, MHP il Başkanı Cüneyt Tosuner, Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Protokol Konuşmaları Yapıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanarak Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından anma programı başladı. 15 Temmuz akşama ülkemizde ve Manisa’da yaşananların anlatıldığı video gösterimi gerçekleştirildi. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen sancak koşunusun ardından sancak Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’e teslim edildi.  Sonrasında tüm şehitlerimizin ruhuna ithafen Kuran’ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Anma programında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de konuşma gerçekleştirdi.

“Hainler hüsrana uğradı”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık da anma programını takip eden vatandaşlara seslendi. Başkanvekili Mehmet Palabıyık, “15 Temmuz 2016 gecesi, dış güçlerin oyuncağı olmuş vatan haini FETÖ teröristlerinin ülkemizin demokrasisine yönelik yaptığı kalkışma, bu asil milletin dik duruşuyla, birliği ve beraberliğiyle püskürtüldü. Devletimizin uçaklarıyla, tanklarıyla, tüfekleriyle darbe girişiminde bulunan hainlerin bu girişimini bertaraf etmek için vücutlarını siper eden Aziz Milletimiz, bu hainleri ve onların gözü dönmüş sahiplerini büyük bir hüsrana uğrattı. Hainlerin emellerine ulaşmasına engel olan, dik duruşlarıyla milletimize cesaret aşılayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, alçak plana dur diyerek, teröristlerin heveslerini kursağında bıraktı” dedi.

Şehitlerimizi Andı

Palabıyık, “Demokrasi tarihimizde ne yazık ki darbeler, muhtıralar, cuntalar gibi birçok olaya şahit olduk. 15 Temmuz gecesi yaşanan bu kalkışmaya milletimizin gösterdiği haklı tepki, dik duruş ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin kararlı tutumları ile çok şükür darbeler de artık tarihe karışmıştır. Şimdi yüzümüzü geleceğe dönüp, ülkemizi emin adımlarla daha ileriye taşımak için hepimiz canla başla çalışmalıyız. 15 Temmuz 2016 gecesi, FETÖ terör örgütünün hain girişiminde polis, asker ve sivil olmak üzere yüzlerce evladımız şehit; binlerce kardeşimiz de gazi oldu. Bu ülkenin polisinin, askerinin, vatandaşının, gazi Meclisinin üzerine, bu hain örgüt tarafından bombalar yağdırıldı. Bu vesileyle başta Ömer Halis Demir olmak üzere o kara gecede demokrasimizi savunurken şehit düşen polislerimize, askerlerimize ve vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Allah milletimize bir daha böyle acı ve kara günler yaşatmasın diyorum. Bu güzel birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece, hiçbir iç ve dış ihanet şebekesi bu millete boyun eğdiremez ve gösterdiğimiz bu kararlılıkla da haykırıyoruz: Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek. Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde binlerce yıldır yaşayan şanlı Türk milleti, Allah’ın izniyle sonsuza kadar var olacaktır” diye konuştu.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”

Palabıyık sözlerini şöyle tamamladı: “Bu duygularla o kara günde darbeye karşı dik bir duruş sergileyen, hainlerin emellerine ulaşmasına fırsat vermeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye ve uçaklara, tanklara göğsünü siper eden vatandaşlarımıza şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Şanlı Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.”

00.13’te Sela Okundu

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz anma programında yaptığı konuşma yayınlandı. Gecede Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da sahne aldı. Şehir Tiyatrosu’nun hazırladığı ’15 Temmuz’ adlı oyun sahnelendi. Programda son olarak ilahi dinletisi ile sema gösterileri sahnelendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı saat 00:13’te sala okunması ile sona erdi.

 

 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu