Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
23.10.2023 15:08

Şanlı Cumhuriyetimizin 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi, Manisa’da da büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutlanacak.

 

Manisa’da Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlama etkinleri, 24 Ekim Salı günü, saat 17.15’te Cumhuriyet Meydanı ile Tarzan Meydanı güzergahında gerçekleştirilecek ‘Kutlama Programları Açılış Yürüyüşü’ ile başlayacak. Aynı gün saat 19.00’da MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde “100. Yılında Cumhuriyet” konulu panel düzenlenecek. 24-27 Ekim tarihleri arasında Atatürk Kent Parkı, Tarzan Meydanı, Forum Magnesia, Manisa Prime, Kafe Sera ve Cumhuriyet Meydanı’nda halk oyunları, dans, müzik, sportif gösteriler, mehteran ve bando konserleri gerçekleştirilecek. 24-29 Ekim tarihleri arasında ise Manisa İl Halk Kütüphanesi’nde (Kitap Saray) “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu kitap sergisi açılacak.

Bilim Şenliği Düzenlenecek

Takvimler 25 Ekim Çarşamba gününü gösterdiğinde ise, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi’nde, saat 10.00’da “100. Yıl Cumhuriyet Koşusu” koşulacak. Saat 10.30’da da, yine Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi’nde, 100. yılda 100 zeytin fidanı dikim etkinliği gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da Fatih Sergi Salonu’nda 100. Yıl Resim Sergisi açılacak. Saat 14.30’da düzenlenecek Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda “100. Yıl Şiir Dinletisi” ile Çarşamba günkü etkinlikler noktalanacak. 26-28 Ekim tarihlerinde Atatürk Kent Park’ta, TÜBİTAK, Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile paydaş kurumların işbirliğinde, Manisa Bilim Şenliği gerçekleştirilecek.

Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Seslendirilecek

27 Ekim Cuma günü, saat 20.30’da Kültür Merkezi Lale Salonu’nda, “Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk’ün Sevdiği Şarkılarla Selim Öztaş Konseri” etkinliği düzenlenecek. 28 Ekim Cumartesi günü ise, Cumhuriyet Meydanı’ndan “100. Yılda 100 Bisikletli” konseptiyle bisiklet turu düzenlenecek. Saat 14.30’da da, Cumhuriyet Meydanı, 100. Yıl Sokak Basketbolu Turnuvası’na ev sahipliği yapacak. Aynı saatte Atatürk Kent Parkı’nda ise uçurtma şenliği düzenlenecek. Yine 28 Ekim Cumartesi günü, saat 13.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunum töreni gerçekleştirilecek.

Fener Alayı ve Nil Karaibrahimgil Konseriyle Coşku Katlanacak

29 Ekim Pazar günü saat 10.00 itibariyle Manisa Valisi Enver Ünlü’nün tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak olan büyük coşku, Manisa Büyükşehir Belediyespor ile Manisa Futbol Kulübü işbirliğinde düzenlenecek U12 kategorisi Cumhuriyetin 100. Yılı Futbol Şenliği, gün boyu Atatürk Kent Parkı, Tarzan Meydanı, Forum Magnesia, Manisa Prime, Kafe Sera ve Cumhuriyet Meydanı’nda halk oyunları, dans, müzik, sportif gösteriler, mehteran ve bando konserleri ile sürecek. Saatler 20.30’u gösterdiğinde ise, Hakkı İplikçi Parkı’ndan başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda noktalanacak olan Fener Alayı düzenlenecek. Saat 21.00’de ise Cumhuriyet Meydanı’nda ünlü şarkıcı Nil Karaibrahimgil, bayram coşkumuzu katlayacak.

 

Büyükşehir, Manisa’yı Bayraklarla Donattı

Şanlı Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıl Dönümü kutlamalarının, halkın geniş katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla tüm kurumlar çalışmalarını sürdürürken, Manisa Büyükşehir Belediyesi de şehrin tüm noktalarını bayraklarla donattı. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca 28 Ekim Cumartesi günü, kutlamalar kapsamında 5 pare top atışı da gerçekleştirilecek.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu