Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
04.12.2023 16:45

Celal Bayar Üniversitesi 31’inci Akademik Yılı Açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de katıldığı törende 2022 yılı makale performans birincisi akademisyenlere de ödülleri takdim edildi.

 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Baro Başkanı Ümit Rona, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda sonrasında Celal Bayar Üniversitesi tanıtım videosu gösterildi. Programın açılış konuşmasını Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar gerçekleştirdi. Rektör Kibar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, kapısını her çaldığımızda bize destek olan Sayın Valimiz, Grup Başkanvekilimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ve tüm Manisalılara gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Ardından Tarım ve Orman Eski Bakanı Bekir Pakdemirli de akademisyen ve öğrencilere seslendi.

“Tüm Öğretim Görevlilerimize Başarılar Diliyorum”

31’inci Akademik Yılı Açılış töreninde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de konuşma yaptı. Başkan Cengiz Ergün, “Bilim yuvası olan üniversitelerimizin değerli akademisyenlerini ve kıymetli öğrencilerini de ayrıca selamlıyorum. Ülkemizin geleceği olan gençlerimiz, en büyük zenginliğimizdir. Sizler bizim ve vatanımızın geleceği için çok önemlisiniz. Burada alacağınız eğitimlerle mesleki hayata en iyi şekilde hazırlanacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlerin başarılı olması için değerli akademisyenlerimiz de önemli bir görevi üstlenmektedir. O açıdan ben tüm değerli öğretim görevlilerimize başarılar diliyorum. Ülkemiz Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin başarılarıyla yükselecektir” dedi.

“Daima İşbirliği İçinde Olduk”

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Celal Bayar Üniversitesi’nin daima işbirliği içinde olduğunu kaydeden Başkan Ergün, “Bugüne kadar birbirinden kıymetli çalışmalara imza attık. Bu bağlamda ben öncelikle müşterek çalışmalarımızda daima destek olan Kıymetli Rektörümüze, Değerli Akademisyenlerimize ve Üniversitemizin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ortak çalışmalarımızdan bir tanesi, Türkiye’de en geniş ve detaylı geliştirilen program üzerinden tespitlerin yapıldığı, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için yaptığımız işbirliği protokolüdür. Bu protokolle birlikte Manisa’mız merkezindeki 103 binin üzerinde yapıyı şu ana kadar analiz ettik. 30 milyon TL’nin üzerinde bütçe desteği sağladığımız bu önemli çalışmaya katkılarından dolayı huzurlarınızda Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Manisa İnşaat Mühendisleri Odası’na teşekkür ediyorum. Bunların yanında Manisa’mızın milli mücadele dönemindeki durumunu anlatan ve 4 ciltten oluşan ‘Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa’; Manisa’mızın tarihi çarşısını anlatan ‘Çarşının Öyküsü’ gibi önemli basılı eserleri de yine üniversitemizin değerli akademisyenlerinin katkısıyla bilgi hazinemize kazandırdık” ” diye konuştu.

“Siz Gençlerimiz İçin Varız”

Manisa’nın Türkiye’nin önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Manisa Celal Bayar Üniversitemiz de güzel şehrimize değer katan bir misyona sahiptir. Manisa’mız sadece tarımıyla ve sanayisiyle değil eğitime önem veren ve geleceğe yönelik gayretleri olan bir şehirdir. Bu bağlamda bugün itibariyle eğitim-öğretim dönemi boyunca Muradiye Mahallesindeki Hüma Hatun Yurdu ile üniversite içerisindeki fakülteler arasında ücretsiz ring servisi hizmeti başlattığımızın müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Ayrıca Muradiye Kampüsünde ve Muradiye öğrenci yurtlarının etrafında yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesi yapıyoruz. Bizler siz değerli gençlerimiz için varız. Çünkü sizler ülkemizin geleceğisiniz” ifadelerini kullandı.

Akademisyenlere Ödülleri Takdim Edildi

Ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ile Manisa Valisi Enver Ünlü de akademisyen ve öğrencilere hitap etti. Konuşmaların akabinde 2022 yılı makale performans ödüllerinin takdimi ile devam etti. Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ve Manisa Valisi Enver Ünlü makale performans birincisi akademisyenlere ödüllerini takdim etti. Akademik yılı açılış töreni müzik dinletisi ile son buldu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu