19.03.2024 16:15

Manisa Büyükşehir Belediyesi, iklim değişiklikleri ve yağış miktarının azalması nedeniyle, özellikle yaz aylarında arazi sulaması noktasında sıkıntı yaşayan çiftçiler için 4 ilçede 5 adet sulama havuzu ve sulama deposu yapımı noktasında yüklenici firma ile sözleşme imzaladı.

İklim değişiklikleri ve yağış miktarının azalması nedeniyle, özellikle yaz aylarında arazi sulaması noktasında sıkıntı yaşayan çiftçilere, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden proje müjdesi geldi. Yapılan ihale kapsamında; Demirci ilçesi Durhasan Mahallesi ve Boyacık Mahallesi; Gördes ilçesi Börez Mahallesi, Kırkağaç ilçesi Kuyucak Mahallesi’ne 4 adet 100 tonluk sulama havuzu yapılacak. Ayrıca Saruhanlı ilçesi S.S. Nuriye Sulama Kooperatifi tarafından kullanılmak üzere 1 adet 200 tonluk sulama deposu yapılacak. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta ve yüklenici firma yetkilisinin katılımıyla sözleşmeye imzalar atıldı. İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün önderliğinde yeni yılda da tarımsal kalkınmayı desteklemeye hızla devam ediyoruz. Hazırlanan projelerin ihalesini gerçekleştirdik. Bugün itibariyle yapım sözleşmesini imzaladık. Manisa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki muhtelif yerlere tarımsal sulama sistemi kazandırmak için; Demirci ilçemiz Durhasan Mahallesi ve Boyacık Mahallesi; Gördes ilçemiz Börez Mahallesi, Kırkağaç ilçemiz Kuyucak Mahallesi, Saruhanlı ilçemiz Nuriye Mahallesi’ne sulama havuzu ve sulama deposu yapım işleri gerçekleştirilecek. İlçelerimize ve mahallelerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.