Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
31.01.2012 18:08

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Semazenler Derneği’ni makamında ağırladı. Dernek Başkanı Musa Akçay, tarihi yapıları yenileme çalışmalarından dolayı Başkan Ergün’e teşekkür ederken, Başkan Ergün de kendilerinin belediye bünyesinde gönüllü olarak kurs verebilme teklifine sıcak bakarak, dernek binası konusunda da destek vereceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendilerini makamında ziyaret eden Semazenleri ‘Sema Selamı’ ile karşıladı. Dernek üyeleri de Başkan Ergün’e çiçek ve porselen Semazen hediye etti. Ziyarete derneğin başkan yardımcısı Hüseyin Köroğlu da katıldı. Semazenler Dernek Başkanı Musa Akçay, öncelikle kendilerini kabul etme nezaketi gösterdiği için Başkan Ergün’e teşekkür etti. Akçay, yılardır sema yaptıklarını fakat son bir yıldır dernek kurarak gönüllülük esasına dayalı Semayı resmileştirdiklerini ifade ederek, “Bizler, Manisamızın duayenlerinden, kabul görmüş insanlarından 50 kişi ile derneğimizi kurduk. Sayın başkan yardımcımız Hüseyin Köroğlu da bizlere olan desteğini hiçbir zaman esirgememiştir. Amacımız yılların Mevlevihanesi’nin, Manisa’ya ve İslam’a yapmış olduğu hizmetten yola çıkarak, o güzide eserin devamını getirmek, Hz. Pir’in sevgi çemberini sizin varlığınız ile birlikte yoğurup, gençlerimizin dimalarını semayla, aşkla, muhabbetle buluşturmaktır. Yaklaşık bir yıldır düzenli bir faaliyet içerisindeyiz. Manisa’nın eksikliği olan Semayı yapmaya çalışıyoruz” dedi. Dernek olarak kendi şahsi bürosunu kullandıklarını belirten Akçay, “Şuan için bir araya gelebileceğimiz bir yerimiz yok. Eğitim yeri olarak kendi çapımızda bir yer kiraladık. Ancak bu iş Manisa’yı aştı. Bizlere karşı çok büyük bir teveccüh var. Özellikle Hz. Mevlana’nın dünya çapında UNESCO tarafından tanınmasından sonra mevlevihaneleri olan kentimiz özel bir yer oldu. Biz sizden yardım etmenizi bekliyoruz Gönüllü olarak haftada bir gün eğitim verebiliriz. Çünkü hem belediyemize faydamız olsun istiyoruz, hem de semanın gelecek kuşaklara aktarılmasına aracı olmak istiyoruz.” Diye konuştu. Son olarak Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü çalışmalarından dolayı tebrik eden Akçay, “Sizin çalışmalarınız da gerçekten takdire şayan. Özelilikle camilerimizin, medreselerimizin, hamamlarımızın kısacası tarihi yapılarımızı dokusuna uygun yenilediğiniz için derneğimiz ve şahsım adına sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun” dedi.

Kurs ile Semazen Yetiştirilecek

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de ziyaretlerinden dolayı Manisa Semazenler Derneği’ne teşekkürlerini sundu. Gönüllülük esasına dayalı, sevgi ve hoşgörüyü yayan Semanın gelecek kuşaklara aktarılmasındaki rolünden dolayı dernek üyelerini kutlayarak, “Sizleri çok yakından takip etmekteyim. Gerçekten de tarihteki yeri önemli olan Manisamız’da sema yaptığınız için de teşekkür etmek istiyorum. Dernek kurarak bu güzel işi resmileştirmeniz de gerçekten çok güzel. Belediye olarak sizlerin kurs vermenizi sağlamak isteriz. Yeni semazenler yetiştirebilirsek ne mutlu bizlere. Dernek yeri için de elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu