29.08.2016 15:10

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sürdürdüğü asfalt çalışmaları ile vatandaşların yıllardır ulaşımda zorluk yaşadıkları bağlantı yollarını konforlu ve güvenli hale getiriyor. Bu kapsamda, Salihli ile Gölmarmara ilçelerini birbirine bağlayan 8 kilometrelik yol da asfaltlandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ilçesine bağlı Kemerdamları ile mahalleye sınır olan Gölmarmara ilçesine bağlı Yeniköy arasındaki 8 kilometrelik yolu asfaltladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı ve Yol Şube Müdürlüğü görevini yürüten Fevzi Demir de, Salihli Belediyesi Başkan Yardımcıları Yalım Şenkaya, İbrahim Karaca ve Kırsal Hizmetler Müdürü Serkan Sözer ile birlikte yolun son durumunu inceledi. İncelemeler sırasında heyetle sohbet eden üzüm üreticileri de, yolun seviyesinin yükseltildiği ve asfaltlandığı için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Yolun Seviyesi Yükseltildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı ve Yol Şube Müdürlüğü görevini yürüten Fevzi Demir, Salihli ile Gölmarmara ilçelerini birbirine bağlayan yoldaki çalışmaların tamamlandığını söyledi. Demir, “Yol eskiden Marmara Gölü’nün seviyesinden daha aşağıdaydı. Bu nedenle yağışların arttığı dönemlerde gölün suları yolun üzerine çıkıyor ve hatta tarım arazilerini su basıyordu. Ekiplerimiz bu sorunu gidermek için iş makinelerini kullanarak, zemini 1 metre daha yükseltti. Böylece yolu Marmara Gölü’nden daha yüksek seviyeye çıkardık. Ardından da asfalt ekiplerimiz, kısa süre içerisinde yolu asfaltladı. Şimdi yolun kullanımı, eskisinden çok daha fazla olacak. Hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>