11.10.2016 22:06

MANİSA Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Toplantısı, Manisa’da iki vatan evladının şahadeti dolayısıyla buruk geçti. Terörü sert bir dille kınayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Ciğersiz, alçak iç ve dış hainler bilsin ki, Türkiye çok güçlü bir ülkedir” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi Salihli ve Alaşehir’de son yolculuklarına uğurlanan şehitlerimizi anan Başkan Ergün, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Ne yazık ki, hemen hemen her gün gencecik fidanlarımızın şehit haberlerini alır hale geldik. İki hafta önce Şırnak, geçtiğimiz Pazar günü Hakkari, hemen ertesi gün Silvan’dan acı haberler geldi. Bu acı haberler içinde iki tanesi de Manisa’mızı adeta yakıp kavurdu. Salihli ve Alaşehirli iki evladımızı yüreklerimize gömdük. Onların nezdinde tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ciğersiz, alçak iç ve dış hainler bilsin ki, Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Bu hain saldırılar karşısında milletimiz daha çok bir oluyor, birlik oluyor. Vatanımızı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Ne mutlu Türküm diyene diye haykıran büyük Türk milletini hiçbir güç durduramaz. Bugün son görevimizi yaptığımız Alaşehirli evladımız Evren Kara ile Salihlili evladımız Süleyman Gür başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, silahlı kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Şehitler ölmez, vatan bölünmez diyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Kula’nın Projesi Oybirliğiyle

Konuşmanın ardından meclis gündem maddelerinin oylanmasına geçildi. 80 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula ilçesinde yapılması planlanan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevre Düzenleme Projesi de gündeme geldi. Söz konusu alanla ilgili çalışma yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesi teklifi, tüm grupların olumlu kararıyla oybirliğiyle kabul edildi. Maddelerin oylanmasının ardından ara komisyonların çalışması amacıyla 18 Ekim Salı günü yeniden toplanmak üzere meclis birleşimine ara verildi.