25.10.2016 15:40

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Köprübaşı Gülpınar ve Demirci Talas Mahallelerinin çelik içme suyu borularını yenileyerek vatandaşları sağlıklı suya kavuşturuyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu tüketmeleri için çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Köprübaşı Gülpınar Mahallesi ve Demirci Talas Mahallesi tarafından ortak kullanılan 3 bin 500 metrelik terfi hattını yeniliyor. Önceki dönemlerde çelik borularla döşenen ve zaman içerisinde paslanarak mahallelinin sağlığını tehdit eder hale gelen hat, MASKİ tarafından sağlıklı şekilde yeniden döşeniyor. Mahallede devam eden çalışmalarını, Büyükşehir Belediyesi Köprübaşı Koordinatörü Rahmi Erdem ve MASKİ Sorumlusu Enver Çetin, Gülpınar Mahalle Muhtarı Alim Gülmez ve Talas Mahalle Muhtarı Ahmet İnce ile birlikte yerinde incelediler.

“Suyumuz içilmez durumdaydı”

Köprübaşı Gülpınar Mahalle Muhtarı Alim Gülmez, MASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen çalışmayla içme suyu hattının yenilenmesinden dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Muhtar Gülmez, “Yıllar önce döşenen terfi hattımız çelik borulardan oluşuyordu. Zaman geçtikçe çelik borularda küf ve pas meydana geldi. İçme suyumuz içilmez haldeydi. Durumu koordinatörümüz ve MASKİ sorumlumuza bildirdik. Sağ olsunlar hemen yardımcı oldular ve çalışma başlattılar. Mahallemizde bulunan yola asfalt isteğimizi de koordinatörümüze ilettik. İlgileneceğini bildirdi. İlgilerinden ve çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne ve MASKİ’ye teşekkür ederim” dedi.