Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
03.11.2016 15:47

MANİSA’da bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Tekno Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı. 100'ün üzerinde firmanın yer aldığı fuarda bu yıl ilk kez otomotiv firmaları da yer aldı. Fuarın açılışına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya da katıldı.

Manisa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde 10. kez kapılarını açtı. Fuarın açılışına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, oda ve dernek başkanları, ilçe belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, katılımcı firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından fuarın açılış konuşmaları yapıldı.

Bu Fuara İhtiyacımız Var

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap açılış konuşmasında tarım potansiyelini yükseltmek için bu fuara ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. Özkasap, “Bizler bu fuarı bir fırsat olarak görmeliyiz” dedi.

Yalçınkaya, Fuara Katkılarımız Artarak Devam Edecek

Tekno Tarım 2016 Manisa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 10’uncu kez açılıyor olmasından ve katılımcılarla bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, “Geçmişten gelen tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin yanında Bereketli Gediz Ovası’nın da etkisiyle tarımda ülkemizin gözbebeği olan Manisa’mızda 10 yıldır böylesi güzel bir organizasyonun yapılması bizler için gurur kaynağıdır. Bu güzel fuara katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz. Bu katkılarımızın artarak devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Kırsaldaki Projelerimizle Üreticilerimizi Destekliyoruz

Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının oluşturulduğunu hatırlatan Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, “İlk yılımızı keşif ve yarım kalan projeleri tamamlamakla geçirdikten sonra artık üreticimizin gelirlerini arttırmaya yönelik çalışmaların içinde yer almaya başladık. Demirci, Gördes, Saruhanlı, Alaşehir, Sarıgöl, Akhisar, Selendi, Kula, Kırkağaç gibi tarım ve hayvancılığın yapıldığı ilçelerimizde üreticimize yönelik projeler geliştirdik. Bunlardan bir tanesi seracılığın geliştirilmesi projesi. Bunun için 1,8 milyon liralık bir ihale yaparak, Demirci, Gördes, Köprübaşı, Kula, Alaşehir, Sarıgöl ve Selendi ilçelerimizdeki üreticilerimizin yararlanacağı projeyi hayata geçirdik. İlçelerimizde bir bir yükselen seralarımızı yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i üreticimizden olmak üzere hayata geçiriyoruz. İstiyoruz ki, ilimiz üreticilerinin geliri artsın, Manisa tarımdaki gücünü dünyada arttırsın. Yine Demirci ilçemizde hünnap yetiştiriciliğinin teşviki için 103 üreticimize 7 bin 500 adet hünnap fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Bu projemiz meyvelerini verdi ve dağıtımız fidanlardan büyüyen hünnap bitkisi, pazardaki yerini aldı” dedi.

Üreticilerimizin Yanındayız

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Hayvan İçme Suyu Göletleri, Tarımsal Sulama Göletleri, alternatif sebze ve meyve yetiştiriciliği, zeytin kasası dağıtımı, arıcılık gibi çok sayıda alanda üreticinin yanında yer aldıklarının altını çizen Yalçınkaya, “Destek ve katkılarımızla Manisa tarımını en üst seviyelere taşıma noktasında çorbada tuzumuz olsun anlayışıyla bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tam bu noktada bu fuarın önemi çıkıyor. Üretici ile tarımsal teknolojiyi ve yerel yönetimlerle devletimizin üreticiye destekleri direkt olarak yerinde öğrenilip, geliştiriliyor. O açıdan 10. yılında uluslararası temalı tarım fuarımız büyük önem taşımakta. Manisa, tarımıyla, sanayisiyle, tarihi ve kültürel güzellikleriyle tanınırken; kültürel ve sanatsal etkinlik ve fuar organizasyonlarına ev sahipliğiyle bu tanıtıma üst düzey katkı sağlandığı bir gerçek” diye konuştu.

Fuarda Emeği Geçenlere Teşekkür Etti

Manisa’da ciddi bir tarımsal potansiyel olduğunu ve bu potansiyeli dinamiğe çevirmek için tüm kurumlarla işbirliğine hazır olduklarını vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, “Tarımsal arazilerin korunması, nehirlerimizin temizlenmesi, çevre kirliliğini önleyecek projelerle geçmişte olduğu gibi bugün de üzerimize düşeni yapacağız. Bu vesileyle 10’uncu Uluslararası Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın hayırlı olmasını diliyorum. Fuarımızın düzenlenmesinde Büyükşehir Belediyemizle birlikte katkısı olan Manisa Valiliği’ne, Şehzadeler Belediyesi’ne, Yunusemre Belediyesi’ne, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na, Manisa Ticaret Borsası’na, Ziraat Mühendisleri Odası’na, Manisa Esnaf Odaları Birliği’ne, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne, Süt Birliği’ne ve SNS Fuarcılık’a hemşerilerim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Güvençer, Organik Tarıma Vurgu Yaptı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer konuşmasında Manisa’nın tarım ve sanayiyi barıştırabilen dünyadaki ender illerden birisi olduğunu ifade etti. Tarım sektörünün gelişmesi için 10 yıllık bir emeğin olduğunu ifade eden Vali Güvençer, “Manisa’da özellikle organik tarımı marka yapmalıyız. Manisa Tekno-Tarım fuarı bu yolda bizim için büyük ve önemli bir değerdir” dedi.Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fuarın açılış kurdelesi kesilerek, fuardaki stantlar ziyaret edildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu