Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
HABERLER
Manisa Tarihi, Tez Konusu Oldu
29.05.2017 15:55

MANİSA Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nda Şehir Plancısı olarak görev yapan Müge Aydın’ın Manisa ilinin tarihi kent dokusundaki değişime ilişkin hazırladığı doktora tez çalışmasına ait tez izleme toplantısı Manisa’da gerçekleşti. Toplantıya katılan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu, kapsadığı evreler açısından Manisa ile ilgili yapılan ilk bilimsel çalışma olma özelliği gösteren çalışmanın Manisa için kazanım olduğunu belirterek, şehrin gelişimine katkı sağlayacak her türlü projenin destekçisi olacaklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nda Şehir Plancısı olarak görev yapan Müge Aydın’ın Manisa ilinin tarihi kent dokusundaki değişime ilişkin hazırladığı doktora tez çalışmasına ait tez izleme toplantısı Manisa’da gerçekleşti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehircilik Anabilim Dalı tarafından yürütülen tez çalışması ile ilgili toplantıya üniversitenin öğretim üyeleri Prof. Dr. Gülşen Özaydın, Doç. Dr. Adem Erdem Erbaş, Doç. Dr. Derin Öncel, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, eski Belediye Başkanları’ndan Mimar Zafer Ünal, Mimar Halim Sezici, İnşaat Mühendisi Nazmi Şengül ve konuklar katıldı.
Manisa’nın Tarihi Açısından İlk Bilimsel Proje
Tez çalışması kapsamında Manisa ilinin 5-8 Eylül 1922 yılında gerçekleşen işgal öncesi ve sonrası tarihi kent dokusundaki değişim ve sürekliliğin anlatıldığı toplantıya katılan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu,  konunun içeriğine ilişkin bilgi verdi. Köroğlu, “Manisa’nın Cumhuriyet döneminin modern kent yerleşim örneği olarak geçirdiği, fiziksel evrim sürecinin ortaya çıkarılması önemlidir. Kentin fiziksel bileşenlerinin ne zaman, nasıl ve neden değiştiği ortaya çıkarılmalıdır. Bu tez çalışması Manisa kentinin geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminin sonuna kadar geçirdiği işgal sonrası, yangın gibi süreçlerin ortaya konması açısından Manisa ile ilgili yapılan ilk bilimsel çalışma olma özelliği göstermektedir. Manisa’nın tarihi kent dokusunun değişimine katkı sağlayacak bu tez çalışmasının kentimiz için önemli bir kazanım olduğu ve şehrin gelişme sürecine katkısı olacak her türlü projenin destekçisi olacaklarını” dile getirdi. Köroğlu tez yazımına katkıda bulunan Mimar Zafer Ünal, Mimar Halim Sezici, İnşaat Mühendisi Nazmi Şengül’e de teşekkür etti.   

Previous Next
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu