Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
30.05.2012 19:15

MANİSA Çevre Hizmetleri Birliği (MAÇEB) 2012 yılı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kentin önemli sorunu olan katı atık bertaraf tesisi konusunda alternatif alanlar tespit ettiklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Özellikle 3-4 bölgede sahayı bizzat yerinde görerek, inceleme noktasında bir çalışma yaptık. Bu doğrultuda Uzunburun Köyü’ne bin 200 metre uzaklıkta ve Üniversite raporu ile de en uygun alan olarak tespit edilmesi münasebetiyle biz Çevre Müdürlüğü ile girişimlerimizi başlattık” dedi.

Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından toplantının Kasım 2011 toplantı zaptı okunarak oylandı. Daha sonra MAÇEB plan ve Bütçe Komisyonu’na üye seçimi gerçekleştirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Ziya Elmalı, İbrahim Gümüş ve Mehmet Baltacı yeniden seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun seçiminin ardından Birlik Encümen üyeleri belirlendi. Encümen üyeliğine İbrahim Onaylı, Hüseyin Alp, Hüseyin Yaralı, Süleyman Kahramanlar, Yener Bilir, Vedat Çıvgın ve Recep Serdar Yıldırım getirildi.

Alternatif yerler aramak zorunda kaldık

Seçimlerin ardından çöp alanı ile ilgili gelinen nokta hakkında Belediye Başkanı Cengiz Ergün, birlik üyelerine bilgi verdi. Yaklaşık 5-6 yıldır Danıştay’daki süreci devam eden Develi katı atık sahasının yerine alternatif olabilecek bölge arayışı içerisine girdiklerini ve birkaç alternatif bölge bulduklarını belirten Başkan Ergün, “Danıştay nezdinde geçtiğimiz yılın Ocak ayında, yine Haziran ayında ve yangından sonra bu işin ivedilikle çözülmesi konusunda resmi girişimlerimiz oldu. Fakat bugüne kadar bir karar aşamasına gelinememesi, Manisa’da da mevcut çöp sahasının çevreye verdiği sıkıntılar ile 30 yılın kanayan yarası durumunda olması, alternatif yerler aramaya bizi zorladı” dedi.

Alternatif bölgeyi bulduk çalışma başlattık

Manisa Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle yaptıkları çalışmalar sonucunda kent merkezinde çöp alanı olabilecek 7 adet alternatif alan tespit ettiklerini kaydeden Başkan Ergün, “Biz özellikle 3-4 bölgede sahayı bizzat yerinde görerek, inceleme noktasında bir çalışma yaptık. Bunun üzerine aldığımız Uzunburun Köyü’ne bin 200 metre uzaklıkta ve Üniversite raporu ile de en uygun alan olarak tespit edilmesi münasebetiyle biz Çevre Müdürlüğü ile girişimlerimizi başlattık. Bu girişimlerin akabinde ilgili müdürlüğümüz sıkı bir çalışma içerisine girdi. Bununla beraber Çevre Müdürlüğü’nün de içinde bulunduğu yaklaşık 10 kişilik bir komisyon alan üzerinde incelemelerini yaptılar. Alanla ilgili bütün kurumlar görüşlerini Çevre Müdürlüğü’ne intikal ettirecek. Sanırım 1-2 kurum kaldı. Bunun dışında, Sakarya-Pamukova’da benzer modern bir tesisin olduğunu öğrendik ve bizzat gidilerek orada inceleme yapıldı” diye konuştu.

Modern bir tesis olacak

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından Manisa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ekrem Barlaser de, Uzunburun Köyü’ne bin 200 metre mesafede bulunan alternatif katı atık bertaraf tesisi alanı hakkında birlik üyelerine bilgi verdi. Dokuz Eylül Üniversitesi ile yapılan uzun bir çalışmanın ardından bölgeye uygunluk raporu verildiğini vurgulayan Barlaser, Manisa’ya ve birliğe üye diğer belediyelere yakınlığı nedeniyle kendilerinin de bu alana sıcak baktığını ifade etti. Bölgenin mevcut çöp alanı gibi vahşi depolama alanı olmayacağının da altını çizen Barlaser, bölgeye modern, etrafa koku yaymayacak ve çevreye dost bir fabrika şeklinde katı atık tesisi yapılacağını dile getirdi. Konuşmaların ardından tesis ile ilgili çalışmalar için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e oybirliğiyle yetki verildi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu