21.06.2017 13:50

Demirci’de ilaçlama uygulamaları yaz sıcaklarıyla birlikte hız kazandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte merkezde ve tüm ilçelerde haşereyle mücadele çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Haşereyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şubat ayında yapılan inceleme sonrasında Demirci sınırları içerisinde karasinek üreme alanı olan çöplük, gübrelikler ve çöp konteynerlerinde; sivrisinek üreme alanı olan tüm sulama kanalları, göletler, su birikintileri vb. alanlarda larvasit uygulamalarına başladı.
Dört arazi aracıyla sahada
Geçim kaynakları arasında hayvancılık da bulunan ilçede havaların ısınmasıyla birlikte hem hayvan hem de insan sağlığını tehdit eden karasineklere karşı dört arazi aracıyla donatılmış ekipler, konteynerler ve gübrelik alanlarda rezidüel (kalıcı) uygulama, karasinek uçkun saatlerinde 101 mahallede ULV özellikli soğuk sisleme cihazı ile mücadeleye başladı. Haftalık program dahilinde yapılan uygulamaların, sezon boyunca devam edeceği ve her yağış sonrası tekrarlandığı belirtildi.
Önce sağlık
Çalışmalarda insan, bitki ve hayvan sağlığının ön planda tutulduğunu söyleyen Demirci İlçe Koordinatörü Kazım Aysan, “Haşereyle mücadele çalışmalarında kullanılan tüm biyosidal ürünler Dünya Sağlık Örgütü onaylı ve Sağlık Bakanlığı ruhsatlıdır. Her zaman önceliğimiz halk sağlığıdır” diye konuştu. Aysan, Demirci halkının çalışmalardan son derece memnun olduğunu ve çalışmalarda ekiplere destek olduğunu da sözlerine ekledi.