Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
21.06.2017 16:15

MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen ile Şehnaz Başaran, Manisa Büyükşehir Belediyesi Web TV ve Bengütürk TV’de yayınlanan ‘İftar Saati’ programına katılarak MASKİ’nin hizmet ve yatırımlarını anlattılar.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen ve Şehnaz Başaran, Manisa Büyükşehir Belediyesi Web TV ve Bengütürk TV’de yayınlanan programa konuk oldu. Barış Cem Kaya’nın sunduğu program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Bilgen ve Başaran, suyun israf edilmemesi için aldıkları önlemleri, temiz su kaynaklarının korunması için hayata geçirdikleri yatırımları ve bütçe olarak gösterdikleri gelişimi izleyicilerle paylaştı. Manisa’nın içme suyunun vatandaş tarafından rahatlıkla tüketilebileceği vurgulanan programda, musluk suyu ile oruç açıldı.
30 Büyükşehir arasında lider
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, kuruldukları günden bu yana bütçelerini katladıklarını ifade ederek, yatırımları yönetme konusunda çok iyi çalışan bir Büyükşehir Belediye Başkanı’na sahip olduklarını belirtti. Bilgen, “İl genelinde şuana kadar 248 milyon 96 bin TL yatırım yaptık. 2017 ve 2018 yılları için ise 669 Milyon 688 bin TL gibi bir yatırım bütçesi ayırdık. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün’ün bütçe konusunda ortaya koyduğu farkı tüm Türkiye görüyor. 2016 yılında, 30 Büyükşehir Belediyesi’nin Su ve Kanalizasyon İdareleri arasında en yüksek gelir ve gider bütçe gerçekleşme oranını yakaladık. Genel Müdürlüğümüz 248 milyon 643 bin liralık gelir bütçesiyle yüzde 95,63 ve 372 milyon 609 bin liralık gider bütçesiyle de yüzde 98,05 oranında bir gerçekleşmeye ulaştı” dedi.
17 ilçeye hizmet veriliyor
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Bilgen, idare olarak bin 691 personel ile Manisa’nın 17 ilçesine hizmet verdiklerini belirterek, oturacak masa ve sandalyesi olmayan idarenin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün emekleri ile kısa sürede büyüdüğünü söyledi. Bilgen, “Manisa’nın prestij kuleleri diye tabir edilen hizmet binamıza taşınarak modern bir merkezden çalışmalarımızı yürütmeye başladık. Yarhasanlar binamızı da yakında hizmete alacağız. Bununla birlikte 15 ilçemizde kurduğumuz ilçe şefliklerimizden hemşerilerimize hizmet götürüyoruz” açıklamasını yaptı.
Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, suyu tasarruflu kullanmanın tüm insanlık için önemli olduğuna değinerek, minik öğrencilere yönelik verdikleri eğitime de değindi. Bilgen, verilen seminerler ve seminerlerin sonunda dağıtılan hediye setleri ile bilinçli bir nesil yetiştirilmesi için adım attıklarını söyledi.

Gediz ve Kuzey Ege Havzası için yoğun mesai
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, 2015 yılında 20 milyon yatırım yaparak 13 atıksu arıtma tesisini işletmeye aldıklarını söyledi. Başaran, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, atıksu arıtma tesislerine büyük önem veriyor. Başkanımız Gediz Nehri’ni eski özlenen günlerine kavuşturacak projelerde bize her zaman cesaret veriyor. Bu yıl işletmeye aldığımız tesislerin tüm işletim sürecini de kendi bünyemizde kendi personelimiz ile yapmaya başladık. Geçtiğimiz yıl bu tesislerde 22 milyon metreküp atıksuyu arıtarak doğaya sağlıklı bir şekilde salınımını sağladık” ifadelerini kullandı.
MASKİ ile Yalnız Değilsiniz
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Yalnız Değilsiniz isimli projeleri ile yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşların kapısına kadar hizmet götürdüklerini vurguladı. Başaran, “ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Standardı belgesine layık görülen hizmetimiz sayesinde vatandaşlarımız; abonelik işlemlerini hızlı ve kolay şekilde gerçekleştiriyor. MASKİ hizmet binasına ulaşım güçlüğü çeken engelli, hasta ve yaşlı abonelerin ulaşımı kendilerine tahsis ettiğimiz araçlarla sağlanıyor. Abone merkezine gelemeyecek durumda olanlar için de, personelimiz tarafından evlerinde ziyaret edilerek işlemleri gerçekleştiriliyor. Abonelerimiz personelimizi evladım diye karşılıyor” dedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu