Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
25.10.2017 13:18

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir emekle hazırlanan fakat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ret edilen Ali Rıza Çevik İlkokulu ve Yeraltı Otoparkı Projesi’yle ilgili gelişme yaşandı. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projenin, 2016 yılında mimari fonksiyon yönüyle uygun görülmediğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,’’ Aynı projenin bugün AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur tarafından onaylatılması nedeniyle şaşkınlık ve mutluluğu birlikte yaşıyoruz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında hazırlanan ve tek projede şehrin iki önemli sorununun çözüme kavuşturulmasına katkı sağlayacak olan Ali Rıza Çevik İlkokulu ve Yeraltı Otoparkı Projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında ret edilmişti. Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir emekle hazırlanan ve süreç içerisinde gerekli tüm çalışmalar yapılmasına rağmen onaylanmayan proje, mevcut haliyle AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur tarafından bakanlığa sunularak onaylatıldı. Dayanıklılık konusunda zaman zaman tartışmalara neden olan okul binasının yıkılması ve otopark ile birlikte yeniden yapılmasını içeren projenin aynı şekilde AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur tarafından onaylatılması kamuoyunda hem şaşkınlık, hem de sevinç yarattı.
Proje 2016 Yılında MEB’e Sunulmuştu
Uzun yıllardır eğitim hizmeti veren ve tartışmalara neden olan Ali Rıza Çevik İlkokul’unun yenilenmesi ve aynı zamanda bölgeye otopark kazandırılması amacıyla hazırladıkları projenin gelişim sürecini aktaran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,”25 Kasım 2014 tarihinde bitirdiğimiz projeyi 1 Aralık 2014 tarihinde dönemin valisi Erdoğan Bektaş’a sunarak, kendisinden uygun görüş aldık. 3 Şubat 2015 tarihinde de Milli Eğitim Bakanlığı’na onay alınmak üzere yazı yazıldı. Yine Şubat ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’na giderek projemizin sunumu yapıldı. Gerek telefon ile gerekse yazışmalarla sık sık projenin takibi yapıldı. Ancak 2 Mart 2016 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurumumuza iletilen yazıda ilgili projenin mimari fonksiyon yönünden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygun görülmediği iletildi” dedi.
Yıllardır Gerekliliğini Anlatıyoruz
Yıllardır gerek Manisa kamuoyu, gerekse de ilgili kurumlara projenin kent için önemini anlattıklarını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,” Projemiz bakanlık tarafından red edildiğinde de aynı görüşteydik. Aynı projenin bugün AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur tarafından bakanlığa onaylatıldığında da aynı düşüncedeyiz. Çocuklarımızı depreme dayanaksız binalarda eğitim görmeye mahkûm edemeyiz. Manisa’mıza çocuklarımızın güvenle eğitim görebileceği yeni bir okul ile  şehrimizin ihtiyacı olan 410 araç kapasiteli yeni bir otopark kazandıralım. Biraz geç de olsa projenin aynı şekilde onaylanması bizleri hem şaşırttı, hem de sevindirdi” ifadelerinde bulundu.
Kazanan Manisa Oldu
Projenin onaylanmasıyla birlikte Manisa’nın güzel bir proje kazanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “ Sayın Murat Baybatur’un basın toplantısında sunduğu görseller Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanan projenin görselleridir. Projemizin kabul görmesi bizi ayrıca mutlu etti. Büyükşehir Belediyemiz tarafından okulun yapımı ve üst yapı çalışmaları için hayırseverlerle istişareler yapılmıştır. Manisa için önem arz eden böylesi güzel bir projenin kente kazandırılması noktasında katkıda bulunan Sayın Murat Baybatur’a teşekkür ederiz” dedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu