Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
18.03.2024 14:09

Manisa’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü kapsamında Manisa Garnizon Şehitliği’nde anma programı düzenlendi. Programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.

Manisa Garnizon Şehitliğinde düzenlenen programa Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, il protokolü, şehit yakınları, gaziler, askeri erkan ve öğrenciler katıldı. Manisa protokolü ile şehit ve gazi dernekleri tarafından çelenk sunumunun yapıldığı törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan, “Bugün burada, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıldönümü vesilesiyle, tarihimizin gurur dolu sayfalarından birini yeniden anmak için bir aradayız. Biz buradayız, biz Çanakkale’deyiz. Biz, Doğu’suyla-Batı’sıyla Güney’iyle-Kuzey’iyle bu ülkedeyiz. Türk Milleti olarak Çanakkale’deyiz, Türkiye’deyiz. Bin yıldır buradayız, inşallah kıyamete kadar da burada olacağız. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bin yıldır istiklalimiz ve istikbalimiz için toprağa giren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” dedi.
Vali Ünlü Şehitlerimizi Andı
Şeref defterini imzalayan Manisa Valisi Enver Ünlü de, “Türk yurdunun payidar olması için ölürsek şehit kalırsak gazi oluruz düsturuyla canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimiz, manevi huzurlarınızda ifade etmek isterim ki devletimizin bekası için canınızı ve kanınızı feda etmek suretiyle sizler, ezan olup dinmediniz, bayrak olup inmediniz, şehit oldunuz ölmediniz. Vatan, bayrak, mukaddesat uğruna şehadet şerbetini içerek Yüce Yaradan’ın katında olma faziletine eriştiniz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğurunda ölen varsa vatandır, şiarınca asil kanlarınızla suladığınız vatan topraklarında verdiğiniz kahramanca mücadele milletimizin istikbalinin teminatıdır. Kurtuluş mücadelemizden bugüne ülkemiz üzerinde oynanmak istenen her türlü kirli oyunun karşısında terörle mücadelede 15 Temmuzda vatan toprağını korumak için göğsünüzü siper ederek verdiğiniz mücadeleyi asla unutmayarak emanetinizi sonsuza dek yaşatacağız” dedi.
Şehit Mezarlarına Karanfil
Konuşmanın ardından Hatuniye Camii İmam Hatibi Hayrettin Çoban tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun yaptırdığı duanın ardından Vali Ünlü, Başkan Ergün ve protokol üyeleri şehitliğe karanfil bıraktı. Garnizon Şehitliğindeki törenin ardından protokol üyeleri Polis Şehitliği’ni de ziyaret edip dualar ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
Çanakkale Şehitleri Anıtı Ziyaret Edildi
Şehitlik programlarının ardından Vali Ünlü ve Manisa protokolü, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu ziyaret etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından karşılanan protokol üyeleri, sesli dioramalar ve sergilenen Milli Mücadele eserlerini ilgiyle gezdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu