Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
29.03.2024 17:08

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 uygulamaları tamamlanarak Ulaştırma Bakanlığı’na teslimi yapılan Gediz Kavşağı Projesi’nde çalışmalar başladı. Manisa Valisi Enver Ünlü, Cumhur İttifakı Milletvekilleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindeki protokol üyeleri yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli tarafından proje üzerinde bilgiler verilirken, Başkan Ergün’e proje ile ilgili katkılarından dolayı teşekkür edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi şehrin önemli noktalarına can alıcı dokunuşlarına devam ediyor. Ürettiği projeler ile Manisa’yı her zaman bir adım daha ileri taşıyan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’nın giriş ve çıkışlarında önemli bir sorun oluşturan Gediz Kavşağı’nda başlattığı çalışmalar ile Manisa’nın bir sorununu daha tarihe gömmeyi hedefliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde yapılan 18 uygulamaları ile devlet bütçesine ek yük oluşturmadan çalışmalarına başlanan Gediz Kavşağı Projesi’nde Manisa protokolü tarafından inceleme yapıldı. Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Tamer Akkal, Ahmet Mücahit Arınç, MHP MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet alanda incelemede bulundu, Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli’den projeyle ilgili bilgiler aldı.
“Sene sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz” 
Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli, proje üzerinde verdiği bilgilerde projenin bir yıllık süreye sahip olduğunu ancak kendilerinin bu projesi 9 ay gibi bir sürede yani sene sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Gönenli, proje ile ilgili olarak, “7 Mart’ta ihalemizi gerçekleştirdik. Pazartesi günü itibariyle sözleşmemizi firmamız ile imzaladık ve aynı gün itibariyle çalışmalara başladık. Akabinde Akhisar bölgesinden gelip de İzmir çevre yoluna bağlanan kolda çalışmalarımız devam etmekte. Buradaki iki ana problem ana akslarımızın trafiğini transit haline getirmekti. Bu kavşak kombinasyonu ile bunu sağlayabileceğiz. 3 farklı sanat yapısı inşa edilecek. 3 köprümüz var toplamda 126 metre. İki tanesine bayramdan sonra başlamayı planlıyoruz. 3 ayrı kesimde farklı seviyeli kombinasyonlarımız var. Otogar bölgesinde ve Turgutlu yolu üzerinde otobüs sirkülasyonunu şehir içi trafiğine ve şehirlerarası trafiğe rahatlıkla katacağız. Projenin bedeli 608 milyon lira. Otogar kavşağı ile beraber bu kavşak çalışmamızı sene sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz” dedi. 
“Manisa’nın en önemli altyapı projesi” 
Manisa Valisi Enver Ünlü konuşmasında projenin önemine vurgu yaparak, “Bu proje Manisa kamuoyunun çok yakından takip ettiği Manisa’nın en önemli altyapı projesiydi. Ulaştırma Bakanımız, Maliye Bakanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Cumhurbaşkanımız ilimize teşrif ettiklerinde ısrarla bu projenin Manisa için çok gerekli olduğunu arz ettik. Milletvekillerimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük desteğini unutmamak lazım. Kamulaştırmalar eğer olsaydı bu proje bu kadar kısa sürede hayata geçirilemezdi ama 18 uygulamalarıyla bölgedeki kamulaştırma külfetinden Karayolları Genel Müdürlüğü’müzü Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu isabetli çalışma kurtardığı için bölgede Karayolları Bölge Müdürlüğü’müz hızlıca hemen hazırlıklarını yaptı ve Ulaştırma Bakanımız bölgeyi çok yakinen bildiği için hızlı bir şekilde ihalenin yapılması talimatını verdiler. Bunların hepsi sanıyorum 3 ay içerisinde gerçekleşti. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Ulaştırma Bakanlığımızın koordinesinde, milletvekillerimizin büyük desteği, sayın bakanlarımızın talimatları ve takibiyle proje bu aşamaya geldi ve iş makineleri çalışmaya başladı. Manisa adına çok mutluyum. Bir an önce projenin hayata geçirilmesi ile Gediz Kavşağı’ndaki İstanbul-İzmir-Ankara istikametindeki trafiğin rahatlaması sağlanacak. Ulaştırma Bakanımız, Cumhurbaşkanımız ve Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
“Manisa için bugün bir tarih ve dönem noktası” 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin Manisa için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Her şeyden önce bugün Manisa için bir tarih ve dönüm noktası. Ankara-İstanbul-İzmir hattına ve diğer hatlara gidiş gelişlerdeki en büyük sıkışıklığın yaşandığı bir Gediz Kavşağı’ndayız. 4 sene öncesinden Devlet Demiryolları hızlı tren ve karayolları kavşağı noktasında Büyükşehir işbirliği ile yapılan anlaşmaların sonunda bugün hedefe varmış durumdayız. 35 yıldır yapılamamış imar plan çalışmalarının yapılamaması, mahkemelerde planların iptal ettirilmesinde geçirilen süreçleri geride bıraktık. Eylül-Ekim ayı içinde plan çalışmaları bitirilerek Ocak ayı içinde de tapu dağılımları tamamlanarak bugün itibariyle 700-800 milyonun üzerinde bir kamulaştırma bedelini devlete 1 lira ödettirmeden ilgili bakanlığa mevcut alanın devrini sağladık. Sayın Cumhurbaşkanımız Manisa’ya geldiğinde kendisinden istediğim iki talep vardı. Birincisi çok acil olarak planlanan çalışmaların ivedi bir şekilde Gediz Kavşağı’nın ihalesinin yapılması olmuştu. Ben sayın Cumhurbaşkanımıza ve Ulaştırma Bakanı’mıza çok teşekkür ediyorum. Bir hafta 15 günlük süre içinde acil olarak bu işin ihale prosedürü yaptırıldı. Ayın 7’sinde ihalesi yapıldı, geçen hafta içinde de müteahhit firmayla sözleşmesinin imzalandığın haberini aldık. Çok şükür bugün artık projeyi hayata geçiriyoruz. Bölge Müdürümüzün ifade ettiği gibi 2024’yılının sonunda buranın bir kavşak olarak hayata geçirilmiş olması Manisa için çok büyük yatırımlardan bir tanesi. Bu da gösteriyor ki, Cumhur ittifakının işbirliği ile sayın bakanlarımızın, milletvekillerimizin, bütün kurumlarımızın ve işbirliği ile hayata geçirilen icraat noktasında Manisa’nın olmazsa olmazlarından bir proje. Emeği geçenlere, katkıda bulunanlara ben teşekkür ediyorum. Bir meseleyi daha çözmüş olmamız bizim için gurur verici. Bir kere daha söylüyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhur ittifakının değerli üyeleri, sayın bakanlarımız, bölge müdürlerimiz, bütün milletvekillerimiz ve kurumlarımızın emekleri fazlasıyla var. Çok güzel bir örnek işbirliği ile hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Manisa’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
“Çok önemli bir proje gerçekleşecek”
MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, projenin hayata geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Böyle büyük devasa bir projenin, çok önemli bir yatırımın çalışmalarının başlamış olması bizleri oldukça mutlu ediyor. Öncelikle Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma Bakanlığımıza, Karayolları Genel Müdürlüğümüze ve Bölge Müdürlüğümüze, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğüne, Manisa Milletvekili arkadaşlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün bey, adeta kendini adadı bu projenin gerçekleşmesi için. Hem imar planlarının hem kamulaştırmanın yapılması konusunda. Çok büyük gayret içerisinde bulundu. Bunun önemi sadece Manisa için değil elbette. Hem Balıkesir-Bursa-İstanbul-İzmir hattı, hem de Turgutlu-Salihli-Ankara hattını düşündüğümüzde çok önemli bir proje gerçekleşecek. Ayrıca bunun tamamlayıcı unsuru, OSB Kavşağı. Onun dışında Manisa ölçeğinde düşünecek olursak, Eski Devlet Hastanesi Kavşağı, Mimar Sinan Bulvarının paralelindeki Fatih Bulvarının yapılması. Zaman tasarrufu, enerji tasarrufu gibi büyük faydaları var. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Başkanımıza ve bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” dedi. 
“Manisa’mız için gurur verici bir gün” 
AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, projenin Manisa’ya nefes aldıracağını belirterek, “Bugün Manisa’mız için gurur verici bir gün. Bugüne kadar yapılan hizmetler bizden sonra gelecek kuşaklara da şehrimize ait eserler haline gelmesini arzu ediyoruz. Bugün yapılan iş de, inşallah kazasız belasız tamamlandığında Manisa’mızın geleceğine dair, en büyük nefes aldıracak büyük bir eser hizmet olacaktır. Tabi bunun yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız, çünkü bunun altyapısının hazırlanması çok büyük meseledir. Şehrimize ait çok güzel bir proje olacak bu. Tamamlandığında kalbi pompalayan atardamarlar, toplayıcı damarlar halinde bütün aksı besleyecek, Manisa’mızın merkezini besleyecek. Manisa’mızın geleceğine dair çok büyük bir atılım olacak. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 
“Bugün burada bir tarih başlıyor” 
Projenin başlamasının Manisa’nın tarihine geçeceğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, “Öncelikle bugün burada bir tarih başlıyor. Manisa’nın çok uzun zamandır çok büyük problemi olan otogar kavşağı artık inşallah yapımına başlanıyor. Yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Ben projeyi desteklediği için Sayın Cumhurbaşkanımıza değerli bakanlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler de milletvekilleri olarak elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün olağanüstü bir çabası var burada. Kamulaştırma çalışmalarında 18 uygulaması yaparak devleti zarara uğratmadan bu garaj kavşağını çıkarttı. Bunun için teşekkür etmek istiyorum. Bunlar hep Cumhur ittifakının gücüyle oluyor, birlik beraberliğinde oluyor. İnşallah bu ne ilk ne de son olacak. Daha büyük ve güzel projeler Cumhur ittifakının birlikteliğiyle yerel seçimlerden hemen sonra önümüzde yaklaşık 4 buçuk sene var. Cumhur ittifakının belediyeleriyle ve merkezi hükümetiyle çalışacağı bir zaman olacak seçimsiz. Bu süreyi de en iyi şekilde değerlendirip Pazartesi’nden itibaren Manisa’ya yeni yatırımlar, yeni işler getirmeye devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
“Başkan Ergün, irade göstermeseydi biz projeye başlayamazdık” 
AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Gediz Kavşağı Projesi’nin hayata geçmesinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün büyük pay sahibi olduğunu belirterek, “Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum. Manisa’nın bu derdiyle dertlenip bir an evvel neticeye varması için üstün gayret sarf ettiler. Kamuoyunda şunları duyuyorum, bu Gediz kavşağı Ulaştırma Bakanlığı’nın işi, onlar yapsın, Büyükşehir’e ne oluyor gibisinden bazı şeyler duyuyorum. Onu burada şöyle açıklayalım, biz tamam devletin gücüyle bunu yapma iradesi gösterdik ama eğer Büyükşehir Belediye Başkanımız irade gösterip de 18 uygulamalarını yapmamış olsaydı biz bugün daha bu projeyi başlatamazdık. Onun için Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve ekibini canı gönülden tebrik ediyorum. Bırakın bir siyasetçi olarak bir Manisalı olarak çok teşekkür ediyorum. Çünkü burası kangren haline gelmişti. Bazı nedenlerden dolayı ne yazık ki bir türlü başlatılamamıştı, son virajda sağ olsun Belediye Başkanımız gerekli inisiyatifi aldı ve neşteri vurdu. Dolayısıyla burada bu Cumhur ittifakının bereketidir. Cumhur ittifakının birlikteliğinin meyvesidir. Ben Cumhurbaşkanımıza, elbette ki bakanımıza, milletvekillerimize, sayın valimize, karayolları ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Ama burada en büyük teşekkür hak edenlerden biri de yiğidi öldür hakkını yeme demişler, Başkanımız Cengiz Ergün’dür. Ben ona da teşekkür ediyorum. İnşallah Cumhur İttifakı olarak Pazartesi gününden sonra bunun gibi prestijli büyük projelere devam edeceğiz, Manisalı hemşerilerimiz Cengiz Ergün başkanımızı ve Cumhur İttifakını izlemeye devam etsin” dedi. 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu