Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
23.04.2024 18:13

Manisa’nın 484 yılık köklü festivali Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali ‘Ruha Şifa’ isimli karma sergi ile başladı. Mesir Macunu Festivali’nin karnaval havasında geçmesi için tüm hazırlıkları yaptıklarını kaydeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “4 yıldır çeşitli nedenlerle yapılamayan Mesir Festivali’mizi çok özlemiştik. Festivalimizi bu yıl coşkuyla kutluyor olmanın verdiği gururla karşınızdayım” ifadelerini kullandı. 

Bu yıl 484’üncü kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, ‘Ruha Şifa’ isimli karma serginin açılışı ile başladı. Büyükşehir Belediyesi Fatih Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen açılışa Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve eşi Nurcan Zeyrek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, kurum müdürleri ile Manisalılar katıldı. Programın açılış konuşmasını Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık yaptı. Tanık, Pazar günü geleneksel mesir saçım törenine tüm halkı davet etti. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay da konuşma yaptı. Durbay, “Manisa Mesir Macunu Festivali dünyanın en eski festivallerinden bir tanesi. Bizler de Manisa’mızı bundan sonra daha kapsamlı, daha coşkulu festivallere hazırlamak için sabırsızlanıyoruz” dedi. 
23 Nisan’ı kutladı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek de sergi açılışında konuşma yaptı. Sözlerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak başlayan Başkan Ferdi Zeyrek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı belirtmek istiyorum. Başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli egemenliğimizin tüm kahramanlarını saygı ve sevgiyle anıyorum” ifadelerini kullandı. 
“Karnaval havasında geçmesi için tüm hazırlıkları yaptık”
UNESCO’nun İnsanlığının Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne aldığı Manisa Mesir Macunu Festivali’nin 5 gün boyunca karnaval havasında geçmesi için tüm hazırlıkları yaptıklarını kaydeden Başkan Zeyrek, “Bizden önce de bu festival için çalışmış, emek vermiş herkese buradan bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Yaptığımız tüm hazırlıklar, Manisalı hemşerilerimizin festival etkinliklerine sahip çıkması ve katılım sağlamasıyla hayat bulacak. Kıymetli hemşerilerimizden isteğimiz ve beklentimiz özledikleri, bekledikleri bu mirasa sahip çıkmaları, yalnızca Manisa’mın değil, cennet vatanımızın en köklü festivalleri arasında yer alan bu güzel etkinliğin yurt içinde ve yurt dışında en güzel şekilde tanıtılması için elbirliğiyle çalışacağız” dedi.
En büyük hayalim 17 ilçeye yaymak
Başkan Zeyrek, “4 yıldır çeşitli nedenlerle yapılmamış olan, iyi bir şekilde kutlayamadığımız Mesir Festivali’mizi çok özlemiştik. Mesir Festivali’mizi bu yıl coşkuyla kutluyor olmanın verdiği gururla karşınızdayım. Festivalimizi o kadar coşkuyla kutlayacağız ki hem Manisa’mızda hem de ülkemizde Mesir Festivali anılacak ve Manisa’nın adı daha da büyüyerek duyulacak. Mesir Festivalimize dış ülkelerden gelerek katılan misafirlerimizi burada çok iyi bir şekilde misafirperverliğimizi göstereceğiz. en büyük hayalim 485’incisini düzenlediğimizde 17 ilçemize bunu taşıyarak Manisa’mızın Mesir Festivali’ni diğer ilçelerdeki vatandaşlarımızda da aksettirmek ve bu heyecanı onlarında paylaşması en büyük hayallerimden biridir. Bu festivali karnaval havasına dönüştüren herkesi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu. 
Manisa’ya hayırlı olmasını diledi
Manisa Valisi Enver Ünlü ise yaptığı konuşmada, “UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin ülkemize, milletimize ve Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Festival vesilesiyle kardeş ve akraba topluluklara, kardeş belediyelere de şimdiden hoş geldiniz diyor, Manisa’mızda en güzel şekilde ağırlayacağımızı ifade etmek istiyorum. Festival etkinliklerinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza da yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 
Sergide yer alan eserleri incelediler
Konuşmaların ardından Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve beraberindeki heyet ‘Ruha Şifa’ isimli karma sergiyi gezdi. Sergide eserleri yer alan sanatçılarla sohbet eden Başkan Ferdi Zeyrek, eserler hakkında bilgiler aldı. Başkan Ferdi Zeyrek ve eşi Nurcan Zeyrek, sergide yer alan eserleri de tek tek inceledi. 
 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu