Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
19.10.2016 17:33

Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu’na ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ustamehmetoğlu, Çölyak hastalığının farkında olduklarını ve Büyükşehir Belediyesi olarak derneğin projelerine destek olmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, yönetim kurulu üyeleri Canan Arslan, Duygu Özoğlu ve Dilek Gürsel’i makamında ağırladı. Manisa’da yeni kurulan bir dernek olduklarını ve projelerle adından söz ettirmek istediklerini belirten Dernek Başkanı Halim Şivecan, çölyak hastalarını bir çatı altında toplamak istediklerini dile getirdi. Manisa’da çölyak hastalığı olan kişilerin bugüne kadar herhangi bir dernek altında toplanmadığını aktaran Şivecan, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği ile irtibata geçmek isteyenlerin 0507-900-00-45 numaralı telefondan kendisine ulaşabileceklerini söyledi.

Hastalık Hakkında Bilgiler Verdi

Hastalık hakkında bilgiler veren Şivecan, Bilimsel olarak Glüten Enteropatisi adı verilen Çölyak hastalığında; buğday, çavdar, arpa ve yulaf proteinine karşı aşırı duyarlılık oluştuğunu; çocuklarda ishal, kusma, karın ağrısı, gelişme geriliği, iştahsızlık, zayıflama, adale erimesi, bağırsakta gaz birikimi sonucu karın şişkinliği, kansızlık ve vitamin eksikliği şeklinde görüldüğünü iletti.

Tek Çözüm Diyet
Şivecan, Çölyak hastalığının glütensiz diyetten başka bir tedavisinin olmadığını belirterek, her yüz kişiden birinde görülen hastalığın, 1 milyon 350 bin nüfuslu Manisa’da 475 kişide görüldüğünü söyledi. Şivecan, yaklaşık 900 kişinin de çölyak hastası olduğunun farkında olmadığını kaydetti.

Çölyak Hastalığının Farkındayız

Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da çölyak hastalarının ve hastalığının farkında olduğunu belirterek, Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde teşhisi konulan 2 çölyak hastasının bulunduğunu söyledi. Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin derneğin projelerine destek olmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu