Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
HABERLER
Büyükşehir İtfaiye, Deprem Sonrası Süreç Toplantısına Katıldı
20.03.2023 13:54

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen deprem sonrası istişare toplantılarının 3’üncüsü büyükşehir belediye itfaiyelerinden temsilcilerle gerçekleştirildi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal da katıldı.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından afet bölgesinde yapılan çalışmalar gündemiyle başlayan “Deprem Sonrası İtfaiye Daire Başkanları İstişare Toplantısı” açılış konuşmaları; Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe ve TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ramazan Özcan Yıldırım tarafından yapıldı. Büyükşehir belediyelerinden itfaiye daire başkanları ve idari personelin yer aldığı toplantıda, itfaiye teşkilatlarının iyileştirilmesi ve müdahale süreçlerinin hızlandırılması noktasında fikir alışverişinde bulunuldu.

Şanlıurfa ve Adıyaman’da yaşanan sel felaketine değinen Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe konuşmasında, üst üste gelen afetlere rağmen bölgede özverili çalışmalar gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Afet süresince itfaiyecilere tarihi bir sorumluluk düştüğünü belirten Karatepe, “İtfaiyecilik mesleğinin iyileştirilmesi, müdahale standartların geliştirilmesi konusunda beklentileri ve ortak kanaatleri içeren bir rapor hazırlayacağız” ifadelerini kaydetti.

Katılımcılara "Şehirlerde Risk Önleyici Afet Yönetim Modeli" sunumunu gerçekleştiren TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ise yaptığı konuşmada, afete dayanıklı dirençli şehirlerin oluşturulabilmesi için atılacak adımları anlattı. Baraçlı, “Mimar Sinan’ın dehasıyla inşa edilen Süleymaniye Camii, devasa boyutlarına rağmen sağlam bir yapı. Beş asır boyunca birçok deprem atlatmış ve hala ayakta” ifadeleriyle dayanıklı ve dirençli şehirlerin teknolojinin geliştirilmesi ve tekniğe sadık kalınmasıyla mümkün olduğunu belirtti. “Müstesil sorumluluk” kavramına değinen Baraçlı, dirençli şehirlerin inşasında tüm paydaşların etkin rol alması gerektiğini söyledi.

Tüm Türkiye’nin afet bölgesinde seferber olduğunu dile getiren TBB Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Özcan Yıldırım da yaptığı açılış konuşmasında, istişare toplantılarıyla deprem sonrası sürece ilişkin sürdürülebilir bir yol haritası oluşturulduğunu ifade etti. İtfaiyecilerin bölgede önemli çalışmalara imza attığını belirten Yıldırım, itfaiye teşkilatlarının güçlendirilmesi için ortak talep ve beklentilerin hassasiyetle takip edildiğinin altını çizdi.

TBB Genel Sekreter Yardımcıları Halil İbrahim Azak, Dr. Ahmet Kazan ve Kayhan Özüm tarafından Birlik tarafından bölgede yapılan ve devam eden çalışmalara dair bilgilerin aktarıldığı toplantı, “Türkiye’deki İtfaiye Modeli” gündem maddesinin görüşülmesinin ardından noktalandı.

Previous Next
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu